Aktualno
StoryEditor

U Pirovcu otvorena marina s 215 vezova vrijedna 40 milijuna kuna

25. Svibanj 2018.

Marina u Pirovcu s ukupno 215 vezova, u koju je uloženo više od 40 milijuna kuna i u kojoj će biti 40 zaposlenih, otvorena je u petak.

Za marinu je 2013. godine izdana koncesija na 20 godina. Kategorizirana je s četiri sidra i nudi 200 vezova u moru za plovila do 30 metra dužine, 15 suhih vezova te 100 parkirališnih mjesta.

>>>Cappelli najavio skoro milijardu eura ulaganja u turizam

Otvorio ju je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji je rekao da uz radna mjesta nova marina donosi višemilijunske prihode.

Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam kazao je da je otvaranje marine prekretnica za Pirovac, a istaknuo je kako riječ o najvećoj izravnoj poduzetničkoj investiciji u Pirovcu i jednom od najvećih projekata u Šibensko-kninskoj županiji.

Župan šibensko-kninski Goran Pauk rekao je kako je ta županija vodeća po prihodima od vezova u lukama nautičkog turizma.

Direktor marine Slavio Skočić rekao je kako ideja o izgradnji marine u Pirovcu potječe od 1987. godine.

>>>Cappelli: Ove godine očekujemo otvaranje oko 40 novih i novoobnovljenih hotela

Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru za izgradnju i gospodarsko korištenje luke posebne namjene Marina Pirovac u rujnu 2013. godine potpisali su Šibensko-kninska županija i Adriatic Charter iz Sukošana.

U međuvremenu je Slavio Skočić izašao iz upravljačkih struktura tvrtke Adriatic Charter. Kontrola nad marinom vraćena mu je odlukom Vrhovnog suda, a odmah po primopredaji, lani sredinom ljeta, Skočić je Pirovčanima i gostima, u skladu s koncesijom i urbanističkim planom uređenja, oslobodio prolaz kroz marinu, uklonivši ogradu koja je presijecala uobičajene komunikacije duž obalne crte.

14. travanj 2024 09:08