Aktualno
StoryEditor

U špici sezone na Jadranu 165.000 gostiju manje nego lani

23. Srpanj 2018.

U prvoj polovini srpnja na Jadran je stiglo 165 tisuća turista manje nego lani, a slobodnih kreveta može se bez teškoća naći i u drugoj polovici srpnja, što potvrđuje da se lanjski turistički pritisak prema Hrvatskoj – razvodnio, piše Slobodna.

>>>Na Lošinju boravi više od sedam tisuća turista

Naravno, to su male brojke zbog kojih se turistički radnici previše ne uzbuđuju jer im je dvoznamenkasti rast u svibnju sve to popravio. No, u prvih dvadesetak dana srpnja sve primorske županije zabilježile su manji ili veći minus u dolascima gostiju, u rasponu od tri do čak 12 posto, dok su u noćenjima u manjim zaostacima ili na razini lanjske godine.

Istovremeno, Turska je u prvih pola godine zabilježila rast broja gostiju od čak 32 posto, pri čemu im je Nijemaca 60 posto više, Rusa 30 posto više nego lani, a svih gostiju iz EU-a 15 do 20 posto više. Plan im je ove sezone stići do ukupno oko 40 milijuna gostiju.

>>>HTZ-ov spot Ambasadori hrvatskog turizma osvojio Travel Video Awards

Grčka planira ove godine povećati broj gostiju za četiri milijuna, na ukupno 32 milijuna turista, što im za sada uspijeva jer imaju rast od 15 posto, a i posjet Španjolskoj raste za oko tri posto do sada.

25. travanj 2024 21:00