09. ožujak 2018.

U travnju novo izdanje Zagreb Auto Showa

Na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu više od 400 izlagača ispunih će 14 paviljona Zagrebačkog velesajma (ZV), rečeno je u petak na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen zagrebački salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila prateće industrije koji će se održati od 10. do 15. travnja.

Direktorica ZV-a Dina Tomšić istaknula je kako su raspoloživi kapaciteti sajma, 70.000 četvornih metara u 14 raspoloživih paviljona, gotovo u potpunosti popunjeni. Na priredbi će sudjelovati većina vodećih proizvođača automobila, kao i respektabilan broj motocikala i gospodarskih vozila.

>>>Na Zagreb Auto Showu 141.557 posjetitelja, idući 2018. godine

Tomšić je ukazala na velik interes izlagača što je po njoj garancija još jednog velikog spektakla. Istaknula je oporavak auto industrije, kao i dobru lanjsku i ovogodišnju prodaju novih i rabljenih vozila, jedan od rezultata promjene poreznog zakona.

Dobro će biti zastupljeni i modeli na električni pogon, a tijekom sajma održat će se niz stručnih programa vezanih uz, recimo, posustajanje potražnje za dizelašima, sigurnosti voznog parka u Hrvatskoj, dvojbi oko odabira pogonskih strojeva, a birat će se i zvijezda salona.

>>>Svjetski mediji: Concept Two glavna zvijezda ženevskog autosalona

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponosan je što se Zagreb ponovno našao u renomiranom društvu gradova što organiziraju slične spektakle, kao što su Ženeva, Pariz, Frankfurt i Detroit.

- Ovaj sajam promovira Zagreb na svjetskoj karti gospodarstva, ugostiteljstva, to je vjetar u leđa auto industriji, rekao je Bandić kazavši i kako mu je žao što na Zagreb Auto Showu neće sudjelovati Rimac Automobili.

Podsjetio je da je nakon osam godina stanke Zagreb Auto Show održan prije dvije godine i da je odmah bio pun pogodak. Član uprave Ine Niko Dalić i zagrebački gradonačelnik ujedno su tom prilikom potpisali ugovor kojim je Ina postala generalni sponzor događanja.

- Kada se Zagreb Auto Show vratio niti trenutka nismo dvojili da mu budemo glavni partner, naglasio je Dalić.