Aktualno
StoryEditor

FOTO: U Zagrebu održan blockchain meetup

04. Ožujak 2018.

U subotu je u zagrebačkom Westinu održan najveći blockchain meetup, konferencija za koju se od samog početka tražilo mjesto više što je i više nego dovoljan dokaz da za ovom tematikom vlada velik interes.

Na konferenciji, koju je organizirao COTRUGLI Business School, je sudjelovalo ukupno 14 predavača, a jedan od njih je i državni tajnik slovenije Tadej Slapnik koji je u svojoj prezentaciji istaknuo da blockchain nije hype. Osim toga, predstavljen je i novi ICO Tolar.

>>>Zbog velikog interesa Blockchain Adria Meetup preseljen u hotel Westin – prijave i dalje traju!

- Je li blockchain uistinu samo ‘hype’? Nije. Prije dvije i pol godine tražili smo sustav koji bi nam pomogao u tranziciji na cirkularnu ekonomiju. To je blockchain. On nam omogućuje da stvorimo slobodni, sigurni i transparentni ekonomski sustav, te svijet koji se temelji na globalnoj održivosti i digitalnoj demokraciji, objasnio je Slapnik.

Beyond Seen Screen

Predstavljene su i mnoge druge inovacije Tradershub ICO, 4th Pillar, EMARES, GLEDOS, Rootina, Oxcert, Element Estates te Beyond Seen Screen ICO. Ono što je Shazam za audio materijal, to je Beyond Seen Screen za video materijal, a uz to nudi i novu platformu za digitalni marketing.

- Pitali smo se: Kako možemo poboljšati gledanje televizije? I razvili smo Beyond Seen Screen, kazao je Mario Drevenšek, CEO Beyond Seen Screen.

>>>Najveća ‘Blockchain konferencija’ na području jugoistočne Europe nadmašila je sva očekivanja

Predstavljen je i prvi Blockchain EMBA programa i certificirani Blockchain program za developere koji pokreće COTRUGLI Blockchain Academy u suradnji s COTRUGLI Business School. Riječ je o specijaliziranim modulima koji će im omogućiti da plivaju u vodama novih tehnologija.

Zoran Đorđević iz COTRUGLI Business School istaknuo je kako će ovaj program postaviti poslovnu školu rame uz rame svjetskih obrazovnih ustanova koje su već implementirale module na temelju blockchaina.

Potražnja za blockchain developerima

Da je blockchain developer djelatnost koja će u dogledno vrijeme biti tražena na tržištu rada objasnio je Marin Žagar iz Akademije tehničkih znanosti kazavši da će do 2020. na globalnoj razini biti potrebnih 500 tisuća blockchain developera, a danas ih postoji oko 5 tisuća.

>>>Najveća blockchain konferencije u ovom dijelu Europe u Rovinju

Dakako, veliku pozornost na cijelom događaju plijenio je novi ICO Tolar, a Josip Maričević, CEO Tolara ističe da je pomoću njega u jednoj sekundi moguće obaviti 200 tisuća transakcija, a uz poneku optimizaciju i više njih. Želja im je, objašnjava Maričević, da Tolar postane standard za budućnost, razvoj i napredak.

Sljedeći meetup u Zagrebu održat će se već u svibnju.

24. travanj 2024 21:49