Aktualno
StoryEditor

FOTO: U Zagrebu održan Tokić expo 2017.

28. Listopad 2017.

U subotu se u sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec održao Tokić expo sajam 2017. na kojemu je svoje proizvode izložilo više od 60 najpoznatijih dobavljača ove tvrtke.

Posjetitelji sajma imali su priliku iz prve ruke saznati i educirati se o najnovijim tehnologijama prisutnima u autoindustriji, te postupku njihove ugradnje. Dobavljači tvrtke Tokić su premium brendovi autoindustrije - 80 posto robe dolazi iz EU, 18 posto s područja Europe izvan Unije, dok ostatak dolazi iz cijeloga svijeta. Tokić tvrtka je prepoznata upravo zbog raznovrsnosti ponude koju čine premium brendovi i mogućnost izbora kvalitete za kupce.

>>>Pavić: Investicije su ključ razvoja; Jurčić: Nismo na radaru ulagačima

- Mi sigurno imamo najbolje ljude u ovom dijelu svijeta, ne bojimo se natjecati s bilo kim drugim što se tiče kvalitete i stručnosti kadra, kazao je Ivan Gadže, predsjednik uprave.

U sklopu sajma posjetitelji su imali priliku obići Logističko distributivni centar za autodijelove koji je najveći u ovom dijelu Europe, te saznati informacije o tvrtkama izlagačima, proizvodima i uslugama koje nude.

Tvrtka Tokić osnovana je 1990. godine, a danas broji 415 zaposlenih, te je prošle godine imala 470 milijuna kuna prihoda. Osim partnera u Hrvatskoj, tvrtka je od 2015. godine iznimno aktivna na inozemnom tržištu, te izvozi u 14 zemalja Europe.

>>>Lider invest 2017: Proglašene najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj

U Tokiću su svjesni važnosti koje ima kvalitetan kadar, stoga ulažu znatna sredstva u razvoj obrazovnog sustava, a 2014. godine otvorili su vlastiti Edukacijski centar. Osim toga, Tokić je jedina kompanija u ovom dijelu svijeta koja sudjeluje u velikom projektu Caruso zahvaljujući članstvu u najvećem svjetskom udruženju trgovaca i proizvođača autodijelova – ATR.

Projekt okuplja proizvođače i distributere automobila i dijelova, a svi dionici će se kroz njega povezati uvođenjem standarda razmjene podataka u vozilima. Za sam projekt u Tokiću smatraju kako bi za njega trebalo zainteresirati fakultete.

20. travanj 2024 12:17