Aktualno
StoryEditor

Uber se širi dalje, od danas i u Rijeci

17. Kolovoz 2017.

Uber od danas službeno dolazi u Rijeku, sedmi grad u Hrvatskoj gdje će biti dostupne usluge uberX, uberSELECT i uberVAN.

- Nevjerojatna brojka od 14 tisuća otvaranja Uberove aplikacije bila je poziv koji nismo mogli odbiti i zato nam je drago što ćemo s našom uslugom povezati još jedan grad u Hrvatskoj. Dolaskom Ubera u Rijeku, u narednim mjesecima, stvorit će se najmanje 300 novih radnih mjesta u tvrtkama i obrtima partnera - vozača. Sigurni smo da će naša usluga pojednostaviti kretanje mnogim Riječanima, ali i turistima koji će ovo ljeto provesti na hrvatskoj obali, rekao je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

[caption id="attachment_288765" align="aligncenter" width="435"] Davor Tremac[/caption]

U Rijeci će biti dostupna usluga uberX, dok svi oni koji žele dodatnu udobnost i kvalitetu u prostranijim vozilima s najbolje ocijenjenim vozačima mogu odabrati uberSELECT. Usluga UberVAN namijenjena je većim grupama ljudi do osam korisnika koji putuju zajedno.

U gradskoj zoni cijene usluge uberX bit će 6 kune za start, 3 kune po kilometru i 0.4 kuna po minuti vožnje. Minimalna cijena vožnje je 10 kuna. U prigradskoj zoni, cijena će biti 9 kuna start, 5 kuna po kilometru i 0.5 kuna po minuti vožnje, a minimalna cijena će biti 15 kuna.

>>>Istraživanje: Uber i Lyft utječu na prodaju automobila, učestalost putovanja

Za UberSELECT i UberVAN cijena će biti ista u gradskoj i prigradskoj zoni. Odnosno 11 kuna start, 6.5 kuna po prevoženom kilometru i 0.65 kuna po minuti vožnje uz minimalnu cijenu vožnje 20 kuna. Za UberVAN cijena starta će biti 13 kuna, 8.5 kuna po prevoženom kilometru i 0.8 kuna po minuti vožnje. Minimalna cijena vožnje je 25 kuna. Sve navedene Uberove usluge bit će dostupne od Brseča do Selca i na otoku Krku.

Kao posebnu pogodnost, svim postojećim i novim korisnicima u Rijeci Uber poklanja besplatne 4 vožnje, svaku u vrijednosti do 20 kuna, od danas do nedjelje u 23 sata.

Jedino što je potrebno napraviti je unijeti promotivni kod CIAORIJEKA prilikom naručivanja vožnje.

>>>Uber oštro osudio učestale napade na vozače-partnere, zatražio regulaciju

- Duplo izdavanje licenci i dozvola je nepotrebno, jer je dugotrajan proces, ostavlja prostor za lokalnu korupciju i ograničava poduzetništvo. Isto tako, za uspješan rast cjelokupne industrije potrebno je ukloniti zastarjela pravila poput određivanja minimalne ili maksimalne cijene - jer to u konačnici znači veće cijene prijevoza za građane. Uprava Rijeka je dobar primjer koji dokazuje da liberalizirano tržište odlično funkcionira, a ukidanjem administrativnih barijera može se stvoriti još više radnih mjesta u području prijevoza putnika osobnim automobilima, istaknuo je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

28. travanj 2024 14:47