Aktualno
StoryEditor

Uber unajmio Erica Holdera zbog optužbi o seksualnom zlostavljanju

21. Veljača 2017.

Uber je zaposlio bivšeg američkog državnog odvjetnika Erica Holdera radi revizije optužbi o seksualnom zlostavljanju koje je objavila bivša zaposlenica.

"Holder i  Tammy Albarran, koji su partneri u odvjetničkoj tvrtki Covington & Burling, će pogledati pritužbe o menadžeru Ubera, kao i generalno propitkivati uključivost i različitost," napisao je izvršni direktor Ubera Travis Kalanick u dopisu zaposlenicima čiji je sadržaj vidio Reuters.

>>>HUP: (Ne)zakonitost Ubera je primjer pravne i poslovne nesigurnosti koju treba iskorijeniti

Bivša djelatnica Ubera Susan Fowler u eksplozivnoj objavi na blogu tvrdi da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja koje je prijavila nadređenima, ali su oni odbili kazniti prozvanog menadžera jer je "visokoučinkovit" i jer mu je to prvi delikt. Fowler navodi da je nakon razgovora s drugim ženskim zaposlenicama shvatila da ljudski resursi i menadžment lažu da je riječ o jedinom napadu. Pripovijest je izazvala online i offline prosvjede, uključujući pozive za revitalizaciju #DeleteUber pokreta.

Kalanick je navode nazvao "odvratnima i protiv svega što Uber podržava i u što vjeruje". "Bilo je mnogo pitanja o različitosti spolova u tehnološkim timovima Ubera," rekao je i najavio objavu šireg izvješća o različitosti i uključivosti unutar kompanije.

- Ja vjerujem u stvaranje radne okoline u kojoj dubok osjećaj pravde podržava sve što radimo. Svaki zaposlenik Ubera bi trebao biti ponosan zbog kulture koju imamo i s onim što smo zajedno izgradili tijekom vremena.

18. travanj 2024 21:18