23. veljača 2018.

Udruga dobavljača Agrokora: Očekujemo nagodbu do srpnja, nećemo se vraćati na početne pozicije

Predstavnici Udruge dobavljača Agrokora apelirali su u petak da se što prije izabere i imenuje novi izvanredni povjerenik za Agrokor, poručujući da nagodba nema alternative te da novi povjerenik ima dobru podlogu za nastavak procesa nagodbe.

Nakon sastanka upravnog odbora Udruge dobavljača, predsjednik Udruge i čelnik Podravke Marin Pucar je istaknuo kako dobavljači žele da se što prije izabere novi izvanredni povjerenik i da se nastavi rad na nagodbi.

Dobavljači apeliraju na Vladu i Trgovački sud u Zagrebu da se što prije izabere i imenuje novi izvanredni povjerenik Agrokora, rekao je Pucar, koji ističe da novi izvanredni povjerenik treba biti stručna osoba, obrazovana i s respektabilnom karijerom.

>>>Todorić: Smjena Ramljaka neće spasiti koncern, treba ukinuti lex Agrokor

Dobavljači će tražiti da se nagodba dovrši do srpnja, i kad se izabere novi povjerenik inzistirat ćemo da se proces nastavi, a ne da se vraćamo na početne pozicije, istaknuo je Pucar, dodajući kako novi povjerenik ima dobru platformu za nastavak nagodbe.

Neizvjesnost brine dobavljače ali se pripremaju na fazu nakon izbora novog povjerenika.

"Svi koji žele destabilizirati proces ne rade u interesu hrvatskog gospodarstva", poručio je Pucar, dodajući kako je interes dobavljača da zaštite svoje pozicije.

Članica Privremenog vjerovničkog vijeća Marica Vidaković također ističe kako od samog početka govori da se ovdje zapravo radi o restrukturiranju hrvatskog gospodarstva.

>>>Predsjednica: Agrokor je iscrpio Vladu, svi se bavimo gašenjem požara

Po njenim riječima, proces se nalazi u izrazito osjetljivoj fazi te treba voditi računa i o tomu da je hrvatsko gospodarstvo danas možda izloženo više nego prije.

Očekujemo od svih aktera da se uozbilje i posvete postizanje nagodbe, koja nema alternative, poručila je Vidaković.

Rekla je i kako ostaje pitanje da li će novi povjerenik nastaviti istom trasom, ili se možda željeti vratiti na neke korake na početak no dobavljači će braniti svoje pozicije.

>>>Miodrag Šajatović: Agrokor je bio obiteljska tvrtka

Neizvjesnost brine dobavljače, ali se pripremaju na fazu nakon izbora novog povjerenika, naglasila je.

Naš je interes da se proces nastavi jer smo zadržali tržišne udjele i naplatili dio potraživanja i imamo pravo tražiti da se proces nastavi, poručila je Vidaković, koja je najavila i da će se u ponedjeljak poslijepodne održati sastanak Privremenog vjerovničkog vijeća s premijerom Andrejem Plenkovićem.