28. prosinac 2017.

Udruga Lipa prikupila više od 20 tisuća dolara za Crnu knjigu trošenja javnog novca

Udruga poreznih obveznika Lipa izvijestila je u četvrtak kako je uspješno prikupila sredstva za projekt "Crna knjiga trošenja javnog novca", kojim će evidentirati i dokumentirati slučajeve netransparentnog i neefikasnog trošenja novca poreznih obveznika.

Tijekom donatorske kampanje koja je pokrenuta 7. prosinca i trajala je 21 dan, donirano je 15.137 američkih dolara preko crowdfunding platforme Indiegogo te dodatnih 34.467 kuna na žiro račun udruge što je ukupno više od 20.500 američkih dolara. U kampanji je, navodi se u priopćenju udruge, sudjelovalo više od 500 donatora iz 22 države.

>>>Crowdfunding za ‘Crnu knjigu’ trošenja javnog novca

Početak provedbe projekta očekuje se u prvom kvartalu 2018. godine, a nakon godinu dana prikupljeni i obrađeni podaci bit će objavljeni u obliku "Crne knjige".

Lipa poziva građane da sudjeluju u kreiranju Crne knjige te da slučajeve rasipanja javnog novca iz svoje okoline dojave na e-mail udruge Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

- Hrvatska zaslužuje bolju javnu vlast nego što je trenutno ima. Crna knjiga rasipanja javnog novca bit će alat kojim će građani moći direktno utjecati na to da se ona popravi, kaže predsjednik Udruge Lipa Davor Huić.