Aktualno
StoryEditor

Ugovorena dodjela novih 670,3 milijuna bespovratnih kuna

24. Kolovoz 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=av-UcbNEmEg

U Vladi je u četvrtak potpisano 28 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju poduzetničkih inkubatora, opremanje bolnica i socijalnih ustanova te očuvanja kulturne i prirodne baštine, ukupne vrijednosti 670,3 milijuna kuna, od čega je 554,2 milijuna sufinancirano sredstvima iz fondova EU.

>>>Vlada traži savjetnika za mogući otkup dionica Ine od Mola

Potpisivanju su prisustvovale potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, obrta i poduzetništva Martina Dalić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Tomislav Petric.

Tom prigodom istaknuto je da je iz programa "Kohezija i konkurentnost" početkom godine bilo ugovoreno 9 posto sredstava, a do danas se taj postotak povećao na 25 posto ukupnih sredstava.

Ministrica Žalac navela je i da je u sedam mjeseci mandata ove Vlade povučeno tri puta više sredstava nego u protekle tri godine.

Devet projekata za koje su potpisani ugovori odnosi se na razvoj poslovne infrastrukture odnosno izgradnju poduzetničkih inkubatora i poduzetničkih centara i to u Koprivnici, Rijeci, Općini Kistanje, Valpovu, Đurđevcu, Ivanić-gradu, Garešnici, Općini Barban i Osijeku.

Šest ugovora odnosi se na poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Merkur, u KBC Splitu te bolnicama u Koprivnici, Čakovcu, Gospiću i Varaždinu, dok se tri ugovora odnose na poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u udaljenim ii depriviranim područjima.

>>>Vlada odlučila povećati plaće poreznim službenicima i carinicima

Sedam je ugovora potpisano s ciljem promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode te razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine.

U Vladi su potpisana i tri ugovora koja trebaju pridonijeti unapređenju pružanja socijalnih usluga.

24. travanj 2024 14:09