Aktualno
StoryEditor

Uhićenja u aferi Agrokor udarna vijest u BiH

16. Listopad 2017.

Akcija hrvatske policije i DORH-a u sklopu istrage o aferi Agrokor u ponedjeljak je najvažnija vanjskopolitička vijest za medije u Bosni i Hercegovini koji uglavnom zaključuju kako je riječ o procesu koji se očekivao te koji bi trebao odgovoriti na brojna pitanja otvorena nakon pada poslovnog carstva Ivice Todorića.

Javni radio-televizijski servis BHRT prenio je kako policija pretražuje šezdesetak lokacija povezanih s Todorićem, njegovom obitelji i suradnicima a istodobno citira Todorićeve komentare kako je riječ o političkom procesu.

>>>Svi ‘Todorićevi ljudi’: Uhićenja na vrhu Agrokora

Većina portala plasirala je tu vijest na udarnim mjestima a brojni prenose pojašnjenje kako istraga ima za cilj utvrditi pod kojim su okolnostima lažirane poslovne bilance Agrokora te tko je za to osobno odgovoran.

Posebnih komentara policijske akcije u Hrvatskoj u prvim satima nije bilo a zanimanje javnosti u BiH do sada je bilo usmjereno uglavnom na mogući utjecaj krize na poslovanje Konzuma u toj zemlji.

>>>Nobilo: Uhićena je Piruška Canjuga, terete je za sve ono što je uprava kolektivno napravila

Ranije najavljivani plan privremene uprave Agrokora po kojemu će Konzum u BiH biti stabiliziran dokapitalizacijom te povratkom Mercatora na to tržište uspješno se provodi.

20. travanj 2024 01:06