Aktualno
StoryEditor

Ulagači u luksuzne nekretnine Damac istražuju investicijski potencijal u Hrvatskoj

10. Srpanj 2017.

Predstavnici jedne od vodećih kompanija za ulaganja u luksuzne nekretnine sa Srednjeg Istoka Damac International stigli su u posjet Hrvatskoj s ciljem istraživanja investicijskog potencijala, izvijestili su u ponedjeljak iz konzultantske tvrtke Colliers International koja organizira taj posjet.

>>>Otvoren prvi Sotheby’s International Realty ured za luksuzne nekretnine u Hrvatskoj

Kompanija je aktivna na tržištima diljem Srednjeg Istoka, s najznačajnijim projektima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Kataru, Jordanu, Libanonu, Velikoj Britaniji i Omanu, a istražuju i investicijski i razvojni potencijal ključnih europskih lokacija i turističkih destinacija.

- Predstavnici Damaca, predvođeni predsjednikom kompanije Hussainom Sajwanijem, došli su se osobno uvjeriti u investicijski potencijal Hrvatske koji im je u lipnju prezentirao tim Colliers Internationala za Hrvatsku, Sloveniju i BiH, pri čemu je poseban interes Sajwani iskazao za investicijski potencijal srednje i južne Dalmacije, ističu iz zagrebačkog, regionalnog ureda Colliersa.

U toj konzultantskoj kući su uvjereni da Hrvatska ima značajan potencijal za razvoj luksuznih nekretninskih projekata, što po njima potvrđuje i zanimanje kompanije poput Damaca.

- Damac na čelu sa Sajwanijem je poznat u svijetu po realizaciji iznimno uspješnih projekata, koji nakon realizacije destinaciju učine još atraktivnijom i poželjnijom. Nadamo se da ćemo nakon ovog posjeta nastaviti operativno razrađivati investicijske prilike s Damacom jer bi ulazak takvog investitora u Hrvatsku dodatno povećao njezinu atraktivnost na globalnoj investicijskoj karti, poručila je u priopćenju direktorica i partnerica u Colliers Internationalu za Hrvatsku, Sloveniju i BiH Vedrana Likan.

Iznosi pritom i podatke da je Damac do sada po svijetu razvio više od 18,5 tisuća smještajnih jedinica, a još ih je 44 tisuće u razvoju.

20. travanj 2024 16:03