16. ožujak 2018.

Uljanik opet produžio rok za dubinsku analizu

Uljanik d. d. produžio je do 23. ožujka postupak za provođenje dubinske analize za potencijalne investitore u procesu dokapitalizacije te pozvao zainteresirane investitore da do tada dostave obvezujuća pisma namjere, izvijestila je u petak ta pulska brodograđevna tvrtka.

Dubinska analiza se provodila od 15. veljače do 16. ožujka, međutim dio potencijalnih investitora zatražio je produženje roka za proces dubinske analize te je uprava donijela odluku o produženju postupka provođenja dubinske analize do 23. ožujka, kaže se u obavijesti koju je Uljanik objavio u petak. Kompanija je pozvala zainteresirane investitore da dostave obvezujuća pisma namjere do 23. ožujka.

>>>Potencijalni investitori dobili još tjedan dana za dubinsku analizu Uljanika

Dubinska analiza prvotno je bila predviđena u razdoblju od 15. veljače do 8. ožujka ove godine, a Uljanik ju je već jednom produžio i to do danas, 16. ožujka.

Uljanik Grupa zaprimila je dva pisma namjere potencijalnih strateških partnera - Kermas energije Danka Končara te napuljske Palumbo Grupe - za sudjelovanje u restrukturiranju i diverszifikaciji Uljanik Brodogradilišta.

>>>Zbog kašnjenja u proizvodnom procesu Uljanik Grupa u 2017. bilježi gubitak od 687 milijuna kuna

Sredinom siječnja dioničari pulskog brodogradilišta su na izvanrednoj glavnoj skupštini odlučili o dokapitalizaciji odnosno povećanju temeljnog kapitala od 180 do najviše 302,22 milijuna kuna.

Vlada je Uljanik Grupi odobrila državno jamstvo za kreditno zaduženje u visini traženih 96 milijuna eura, uvjetovavši da Uljanik i Uljanik Brodogradilište provedu povećanje temeljnog kapitala, ulaskom strateškog partnera u Uljanik d.d. te pripreme i pokrenu postupak restrukturiranja zasnovanog na planu restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta d.d. u suradnji sa strateškim partnerom.