22. travanj 2018.

Uloga ladica u Državnom odvjetništvu

Dinko Cvitan napokon odlazi. Zauzimao sam se prije godinu dana za njegov odlazak zbog ladičarenja – tri godine držao je državni odvjetnik u ladici jednu prijavu protiv Dragutina Drka.

>>>Ne vjerujem državnom odvjetniku: Cvitan tri godine držao prijavu u ladici

Pa kad je priča o navodnom kaznenom djelu došla u javnost, varaždinski poduzetnik nije pred zakonom bio kriv, ali nije baš ni ‘nekriv’; ostala je sumnja. A tko zna koliko je sličnih slučajeva Cvitan držao u svojim ladicama. No Vlada me napokon poslušala, ali iz sasvim drugih motiva. Nju su, prema riječima ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, zasmetali Cvitanovi ‘medijski eksponirani slučajevi’.

>>>Saborski Odbor za pravosuđe jednoglasno potvrdio imenovanje Dražena Jelenića

Jedan od takvih svakako je proces Zdravku Mamiću&co. koji upravo uveseljava javnost. A Cvitanov nasljednik? Insajderi hvale Dražena Jelenića kao čovjeka koji poznaje struku i nema mrlje u karijeri u DORH-u, gdje je proveo svih 26 godina karijere, od vježbenika do Cvitanova zamjenika. Bio je član tima koji je početkom stoljeća vodio proces protiv tzv. zločinačke organizacije, a javnost ga je zapamtila kao zastupnika tužbe protiv Hrvoja Petrača zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca. Treba se nadati da će Jelenić promijeniti namještaj i za ured nabaviti stol bez ladica.