Aktualno
StoryEditor

‘Umjetnost razvoda‘ - Russel Crowe organizira dražbu privatne kolekcije filmskih suvenira

11. Ožujak 2018.

Australska zvijezda novozelandskih korijena Russel Crowe, poznat po filmovima kao što su Gladijator, Gospodar i zapovjednik, te Genijalni um odlučio je očistiti kolekciju suvenira iz svoje slavne glumačke karijere što je nazvao ‘razvodnom aukcijom‘ jer u isto vrijeme prolazi kroz razvod s Danielle Spencer, piše Huffington Post.

Crowe je odlučio prodati više od 200 predmeta pomoću kuće Sotheby‘s na aukciji koja će se odžati 7. travnja u Sydneyu, na datum njegove godišnjice braka i 54. rođendana. Kolekcija pod nazivom ‘Umjetnost razvoda‘ objavljena je i na javnoj izložbi prije dražbe.

>>>Ovo je deset najskupljih slika prodanih na dražbama

Kolekciju prepunu osobnih predmeta Crowe je skupljao niz godina, a u njoj su sadržani i predmeti koje dijeli sa svojom bivšom suprugom Danielle Spencer. Osim toga, zbirka sadrži umjetnička djela nekih od najvažnijih povijesnih i modernih australskih umjetnika, te namještaj, filmske suvenire, glazbene instrumente, satove i sportske suvenire.

>>>Warholov Mao prodan za 12,6 milijuna dolara

Neki od značajnijih predmeta su potpuno funkcionalna replika rimskih kola, oklopa i oružja iz filma Gladijator za ulogu u kojem je Crowe nagrađen Oscarom, zatim haljinu iz filma Gospodar i zapovjednik, kostimi iz drame Jadnici, satenski ogrtač iz filma Cinderella Man i slični rekviziti.

Par živi odvojeno već više od pet godina, a razvod bi trebao biti finaliziran u vrijeme aukcije. Glumac ističe da su on i bivša supruga zajedno odgajali djecu, stoga sada zajedno surađuju oko aukcije koja im pomaže stvoriti prostor za budućnost.

>>>Na dražbi dnevnici Vivien Leigh

Najskuplji komad u kolekciji je violina iz 1890. korištena u filmu Gospodar i zapovjednik. Ukupna vrijednost, prema procjenama Sotheby‘sa koja bi se mogla postići na dražbi iznosi 2,8 milijuna američkih dolara.

19. travanj 2024 05:06