Aktualno
StoryEditor

Umro Anđelko Leko - "izuzetan mentor i veliki čovjek"

22. Lipanj 2018.

Poznati hrvatski hotelijer, 85-godišnji Anđelko Leko preminuo je u četvrtak u Zagrebu. Dugogodišnji direktor hotelske kuće HUP, u čijem su portfelju i zagrebački hoteli Westin i Sheraton, nedavno je prodao svoj većinski udio Adris grupi i najavio povlačenje iz biznisa u kojemu je bio otkako se 1959. kao mladi konobar zaposlio u Pivovari u Ilici, javlja Večernji list.

>>>Adris kupio HUP Zagreb od Anđelka Leke za 150 milijuna eura

"Sretni su svi koji su imali priliku od njega učiti, Bio je veliki čovjek, kojem je mali čovjek uvijek bio na prvom mjestu. Nije bio običan direktor i predsjednik uprave, brinuo je o svakom svom radniku, uvijek smiren, nikad nije podizao glas. Otišao je samo četiri mjeseca nakon što je prodao svoje hotele i ne mogu da se ne pitam je li njegovo srce zato stalo" - izjavila je Amelia Tomašević, bivša direktorica TZ Grada Zagreba.

>>>Adris grupa preuzela još 152,745 dionica HUP-a Zagreb

"Bio je izuzetan mentor i veliki čovjek. U visokom biznisu, u kakvom je on bio tako dobar, to je rijetkost. Bio je pozitiva i vertikala u svakom smislu", rekao je predsjednik uprave Dubrovačke rivijere Kristian Šustar.

19. travanj 2024 06:28