Aktualno
StoryEditor

United Group se povlači s hrvatskog tržišta distribucije Pay Tv usluga

13. Siječanj 2018.

United Group B.V., vodeći operater kabelske i Pay TV mreže u jugoistočnoj Europi, najavio je u petak likvidaciju svojih sporednih djelatnosti u Hrvatskoj.

Riječ je o prodaji stopostotnog udjela u tvrtki Total TV BV, nizozemskoj tvrtki vlasnici Totalne Televizije d.o.o., tvrtki V-Investment Holdings B.V., poslovnom subjektu u vlasništvu i pod kontrolom Lyubomira Mincheva, poznatog poduzetnika u regiji i vlasnika multinacionalne grupacije Telelink Group, navodi se u priopćenju.

>>>Slovenska televizija zabranila oglašavanje čokolada, bombona i drugih slastica

Ovom transakcijom United Group se u potpunosti povlači s hrvatskog tržišta distribucije Pay TV usluga, što će, kako procjenjuje, omogućiti veći upravljački fokus na raspodjelu kapitalnih resursa za njegove osnovne djelatnosti. Upravni odbor United Groupa zadovoljan je uvjetima ove transakcije i vjeruje da tvrtku i pretplatnike ostavlja u sposobnim rukama.

United Group je u okviru ove transakcije pristao pružiti potpunu tehničku potporu tvrtki Totalna Televizija d.o.o. tijekom 12-mjesečnog tranzicijskog razdoblja kako bi se omogućio što lakši prijenos vlasništva i osigurala najviša razina kvalitete usluge za krajnje korisnike, stoji na kraju priopćenja.

19. travanj 2024 18:30