Aktualno
StoryEditor

Upišite studij Menadžmenta javnog sektora na Veleučilištu Baltazar

08. Svibanj 2018.

Činjenicu da javni sektor vapi za konkurentnošću i djelotvornošću koja će ubrzati nacionalnu konkurentnost, prepoznalo je i Veleučilište Baltazar Zaprešić koje je prije dvije godine osnovalo diplomski specijalistički studij Menadžment javnog sektora. Radi se o jedinstvenom studiju na diplomskoj razini koji traje 2 akademske godine, nosi 120 ECTS bodova i naziv stručni specijalist/stručna specijalistica menadžmenta javnog sektora (struč. spec. oec.).

Menadžment javnog sektora - po uzoru na svjetske studije

Iako javni sektor u Republici Hrvatskoj zapošljava preko 250.000 ljudi, u Hrvatskoj do sada nije postojao diplomski studij fokusiran na specijalizaciju na području javnog sektora, prilagođen i studentima koji tek započinju karijeru kao i studentima koji već rade u javnom sektoru i žele se usavršavati. Studij je koncipiran u skladu s modernim menadžerskim standardima prema najboljim uzorima iz Europske unije, kao što su Master of Public Administration, Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin – Njemačka, MAS Public Management, Luzern University of Applied Sciences and Arts –Švicarska, MSc Public Management and Governance, London School of Economics – Ujedinjeno Kraljevstvo, MPM Public Management, Carnegie Mellon University, Heinz College – Sjedinjene Američke Države i mnogi drugi. Pokretanje studija poduprlo je i pozitivno ocijenilo i Ministarstvo uprave Republike Hrvatske.

Profil stručnjaka – specijalist menadžmenta javnog sektora

Studij Menadžment javnog sektora pruža znanja potrebna za specifičan profil stručnjaka koji je sposoban za obnašanje složenih i raznolikih uloga u dijelovima javnog sektora; ima znanje iz organizacije, ekonomije, prava, zaštite okoliša, upravljanja energijom, upravljanja rizicima i projektima, upravljanja ljudskim potencijalima i drugim resursima. Studenti se tijekom studija upoznaju i s temama iz IT-a, strategijskog i projektnog menadžmenta, upravljanja informacijama i komunikacijama, problematikom društvene odgovornosti kao i marketingom i komunikacijama.

Nakon dvije godine sa studija izlaze prvi diplomanti s vrlo pozitivnim dojmovima

"Cjeloživotno učenje je koliko neophodnost, toliko je i temelj svakog napretka. U tom smislu,"Baltazar" je sjajan korak unaprijed za mene osobno, ali nadam se i za državnu i javnu upravu ubuduće." Ivica Horvat, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta"

"Kroz studij Menadžmenta javnog sektora proširila sam i nadogradila svoje znanje, upoznala se si skustvima drugih kolega, a sve to uz otvorene i pristupačne profesore te online podršku studiranju koja čini ovaj studij dinamičnim i suvremenim." Miljana Kovač, HEP-Proizvodnja d.o.o.

Nastava se održava u suvremenim i novoopremljenim prostorijama Veleučilišta Baltazar u Zagrebu, Lastovska ulica 23, a studentima je omogućena online potpora nastavi kako bi studiranje što lakše uklopili u radne i druge obveze. S obzirom na pozitivnu ocjenu Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje za online izvođenje nastave, ovaj studij nastavlja s razvijanjem sustava učenja na daljinu.

Za sve dodatne informacije o studiju slobodno pošaljite e-poruku na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

23. travanj 2024 21:55