Aktualno
StoryEditor

Ured predsjednice premješten u Slavonski Brod

09. Listopad 2018.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović premjestila je svoj ured u Brodsko-posavsku županiju i Slavonski Brod poručivši u prigodnom obraćanju, nakon podizanja zastave predsjednice Republike u utorak, ispred zgrade županije, kako je u Brodsko-posavsku županija došla razgovarati s predstavnicima županije, gradova i općina o razvojnim planovima, ali o problemima koji tište građane Brodsko-posavske županije te naglasila da su nove investicije i zapošljavanje ključni su za Slavoniju, Baranju i Srijem.

- Mnogo se s pravom očekuje od mjera u sklopu projekta za Slavoniju, Baranju i Srijem, posebice kada je riječ o otvaranju prostora novim proizvodnim i drugim razvojnim investicijama s krajnjim ciljem pune zaposlenosti, rasta plaća i standarda. To je od ključne važnosti kako bismo zadržali mlade i očuvali ljudske resurse za buduće generacije, poručila je Grabar Kitarović.

>>>Predsjednica: Biti ravnodušan prema demografskom nestajanju znači odustati od budućnosti

Podržala je nastojanja da se što više novca povuče iz europskih fondova, ali se i zalaže za pojačana državna ulaganja, kao i ulaganja javnih poduzeća.

- Hrvatskoj su potrebni daljnji, ciljani iskoraci u decentralizaciji, poručila je Grabar-Kitarović te ustvrdila da svaka mudra država vodi regionalno diferenciranu investicijsku i demografsku politiku.

- Očekujem stoga da će paket zakona nove faze porezne reforme ići u tom pravcu i omogućiti bitno manje troškove investiranja i veće plaće, posebice na područjima koja opravdano traže i očekuju povećanu državnu skrb", poručila je.

Predsjednica u Slavonskom Brodu i o problemu zagađenog zraka 

Dotaknula se i problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu rekavši kako je za srijedu sazvala sastanak s svim ključnim dionicima kako bi se taj problem razriješio, a o čemu je, podsjetila je, već ranije razgovarala s predsjednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom, prije nekoliko dana i s ministrom vanjskih poslova Ruske federacije od kojega je, rekla je, dobila uvjeravanja kako je Ruska federacija predana rješavanju toga problema.

19. travanj 2024 19:28