Aktualno
StoryEditor

Ured za EU skuplji od povučenog novca

01. Rujan 2018.

(Ne)povlačenje novca iz fondova EU već je klasična svađa između vlasti i oporbe na državnoj razini. A sad se sve prelijeva i na lokalnu razinu.

>>>Fondovi EU: Dijele se vaučeri za web stranice

Telegram je analizirao nedavno objavljene podatke o tome koliko je koji grad povukao love. Zagreb je, naravno, povukao najviše, 8,4 milijuna. No u odnosu na broj stanovnika Zagreb je, unatoč daleko najjačem administrativnom kapacitetu, tek na 60. mjestu s nepunih 11 kuna po glavi stanovnika.

>>>Potpisano sedam ugovora iz EU fondova u vrijednosti 182 milijuna kuna

Pročelnica zagrebačkog ureda za EU Mirjana Zubak, naravno, relativizira objavljene podatke, i tvrdi da njezin ured radi i na projektima za gradske tvrtke te da je na taj način Zagreb od ulaska u EU povukao oko 700 milijuna kuna. Ipak, njezin ured ove godine stoji 10,67 milijuna kuna, što je više od izravno povučenih 8,6 milijuna.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

17. travanj 2024 00:32