Korona i biznis
24. rujan 2018.

Uskoro se otvara natječaj za poljoprivrednike vrijedan 26 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u ponedjeljak da je otvoren natječaj za dodjelu potpora poljoprivrednim proizvođačkim organizacijama s ciljem olakšavanja izlaska na tržište, vrijedan nešto više od 26 milijuna kuna.

Natječajem za provedbu tipa operacije 9.1.1 ‘Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija‘ osigurano je 26,25 milijuna kuna potpora kojima se potiče provođenje aktivnosti predviđenih poslovnim planovima priznatih proizvođačkih organizacija.

>>>Započele prijave na natječaje u poljoprivredi – dijeli se 650 milijuna kuna

Ukupan iznos koji se može dodijeliti jednoj proizvođačkoj organizaciji iznosi 500.000 eura kroz pet godina, odnosno najviše 100.000 eura za poslovnu godinu u kunskoj protuvrijednosti. Prijave na natječaj bit će otvorene od 18. listopada do 19. studenoga 2018. godine.

- Kroz proizvođačke organizacije udruženi poljoprivredni proizvođači lakše mogu izići na tržište i ponuditi svoje proizvode, nabaviti repromaterijale potrebne za proizvodnju. Sredstvima koja su na raspolaganju svaka proizvođačka organizacija može olakšati svoj rad i ojačati položaj svojih članova na tržištu, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

>>>Karlovačka županija subvencionira kamatu na bankovne kredite poljoprivrednicima

Zahtjev za potporu mogu predati proizvođačke organizacije koje su priznate od 1. siječnja 2014. godine, a koje pripadaju kategoriji mikro, malih ili srednjih poduzeća (MSP). Prije slanja zahtjeva moraju imati odobren poslovni plan.

Dodatne informacije o natječaju moguće je pronaći na internetskoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a zahtjev za potporu potrebno je popuniti i predati AGRONET-u, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]