Aktualno
StoryEditor

Uspostavljanje KETGATE mreže istraživačko-tehnoloških organizacija

26. Srpanj 2018.
Ključne razvojne tehnologije (KET) danas predstavljaju glavnu poveznicu u razvoju strateških tehnologija, pridonose gospodarskom rastu i otvaranju radnih mjesta te pružaju doprinos u rješavanju društvenih izazova.
KET tehnologije su ključne za unaprjeđenje proizvoda i procesa regionalnih inovacijskih sposobnosti, otvaranje novih prilika na tržištu te osiguranje buduće konkurentnosti industrije Srednje Europe na svjetskoj razini.
Projekt KETGATE omogućuje malim i srednjim poduzećima pristup visokim tehnološkim uslugama kako bi osnažili suradnju s relevantnim dionicima u području istraživanja i tehnologije. Cilj je da u konačnici mala i srednja poduzeća brže i efikasnije plasiraju pametna rješenja na tržište, utječu na privatna i javna ulaganja te podupiru dinamičan razvoj znanja temeljenog na KET tehnologijama i potiču primjene na području Srednje Europe.

U tu svrhu je 19. srpnja organizirana KETGATE radionica. Radionica se održala u  prostorijama  TERA Tehnopolis, hrvatskog KETGATE konzorcijskog   partnera, a sudionici  radionice bile su istraživačko - tehnološke organizacije, fakulteti te predstavnici razvojnih agencija i trgovačkih društava.

>>>Nove tehnologije u nabavi – generator poduzetničkog uspjeha

Cilj  radionice  bio je potencijalnim sudionicima predstaviti projektne aktivnosti, pružiti informacije o koristima i uslugama koje im projekt nudi te identificirati mogućnosti i izazove, ali i komplementarnosti, sinergiju te mogućnosti suradnje istraživačko - tehnoloških organizacija.

Projekt također ima za cilj u svoje aktivnosti uključiti istraživačko - tehnološke organizacije koje mogu ponuditi svoju stručnu ekspertizu poduzetnicima kako bi se bolje organizirala i postavila mreža KET pristupnih točaka.

>>>IPPR: Roboti povećavaju produktivnost i produbljuju nejednakost na radnom mjestu

Potencijalni paket usluga za istraživačko - tehnološke organizacije uključuje: promidžbu usluga, osnaživanje i olakšavanje suradnje s MSP - ovima, program usavršavanja, financijske sheme. Svi zainteresirani za uključivanje u projekt mogu kontaktirati TERA Tehnopolis putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., broja telefona 031 251 002 ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek. Projekt KETGATE sufinancira Europska unija kroz program In terreg, Europe Central Regional Development Fund.

19. travanj 2024 02:33