Aktualno
StoryEditor

Ususret Danu velikih planova - Svjetlan Stanić: Idemo u nove investicije i povećavamo izvoz Juicyja

03. Rujan 2018.

Tvrtka Stanić Beverages najavila je u ponedjeljak veliki poslovni pothvat u koji kreću ove jeseni. Sokovi Juicy u novom izvoznom ciklusu distribuirat će se od rujna na police talijanskih trgovina, a od listopada će biti jedini regionalni brend sokova uvršten u svih 3.300 trgovina u sklopu REWE grupacije u Njemačkoj. 

Juicy sokovi u Njemačkoj su dostupni od 2015., i to u regiji Baden Württemberg kroz lanac franšiznih trgovina REWE, a od listopada ove godine bit će jedini regionalni brend sokova koji će imati priliku biti uvršten u svih 3.300 trgovina u sklopu REWE grupacije.

- Nikada nećemo prestati biti ambiciozni. Nikada se nećemo zadovoljiti prosječnim. Nikada nećemo ući u novu godinu i nove projekte bez iskrenog nadahnuća i vjere da možemo ostvariti planove jer: uspjeh nije konačan, neuspjeh nije fatalan. Ono što se računa je hrabrost i odlučnost da se ide dalje. To je naš poslovni i životni kredo. To je zapisano u DNK ove firme, opisuje za Lider svoju poslovnu filozofiju glavni strateg i vizionar Stanić Grupe Svjetlan Stanić. 

>>> Ususret Danu velikih planova – Taraba: Jedina smo europska produkcija koja radi i za Netflix i za HBO

Iako je poslovanje pokrenuo još 1993., osnivač i predsjednik Uprave Stanić Grupe, ključnu je prekretnicu napravio 2013. s preuzimanjem sokova Juicy čime je dotad distributivna tvrtka dobila i proizvodni element otvorivši vrata sasvim novim poslovnim prilikama i tržištima. S Gruppo SEM dogovorena je distribucija sokova u Italiji, dok će u Njemačkoj taj posao raditi vlastita podružnica STC GmbH kroz distributivnu mrežu maloprodajnog lanca REWE. Nakon Bavarske i Hessena, plan je plasirati se po cijeloj Njemačkoj u kojoj se godišnje proda više od dvije milijarde litara sokova. Dugoročni plan za njemačko tržište je ostvarenje prodajnog volumena od 20 milijuna litara sokova.

Liderova deseta konferencija Dan velikih planova koja će se održati u hotelu Westin 26. rujna idealna je prilika da uživo čujete sve o velikim poslovnim naumima Svjetlana Stanića, koji će vam svojim iskustvom i planovima, uz ostale ključne donosioce odluka u hrvatskom gospodarstvu, pomoći kreirati planove za blisku budućnost, kalibrirati očekivanja i dati korisne informacije o aktualnim trendovima u različitim sektorima gospodarstva i politike.

[mks_button size="large" title="Prijavite se na Dan velikih planova" style="squared" url="http://lider.events/dvp/prijava/" target="_self" bg_color="#2a79bf" txt_color="#FFFFFF" icon="" icon_type="" nofollow="0"]

Tvrtka koja zapošljava gotovo tisuću ljudi u prošloj godini je ostvarila preko 350 milijuna eura prometa i oko 300 milijuna eura prihoda, a u proteklih dvije godine uložila u dvije nove proizvodne linije - za male brikove i za PET u ukupnom iznosu od 5 milijuna eura.

Od prekretnica u poslovanju iz Grupe izdvajaju dobivanje distribucije Heinekena za Hrvatsku i BiH 1999., ugovor o distribuciji s Philip Morrisom sedam godina kasnije, za koji ističu da je bio ‘iskorak cijele Grupacije u smislu modernizacije poslovanja‘ te akviziciju Juicyja 2013., kojom su prvi puta ušli u proizvodnju.

[caption id="attachment_358690" align="aligncenter" width="750"]Stanić Izvršni dopredsjednik Uprave Stanić Beveragesa Zoran Mabić istaknuo je da je tvrtka spremna otvoriti novu tvornicu dostignu li se planirani dugoročni ciljevi u Njemačkoj te planirano povećanje i izvoza na svim stranim tržištima, uključujući i Bliski istok i sjevernu Afriku.[/caption]

Pored toga, prodaja je u BiH udvostručena od te godine, a 2015. otvoreno je i MENA tržište (Bliski istok i Sjeverna Afrika), gdje se proizvodi Grupe mogu naći na policama Carrefoura u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali i u drugim maloprodajnim lancima i HoReCa kanalu. I u Stanić Grupi naglasak za budućnost stavljaju na izvoz kao najveći izvor rasta, s obzirom na već velik tržišni udio kod kuće, a planiraju i širiti portfelj kroz ulazak u druge, srodne kategorije poslovanja, uz daljnje podizanje kvalitete core brendova.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

27. travanj 2024 01:39