Aktualno
StoryEditor

Uvjerljiva pobjeda Kirina u Virovitici

22. Svibanj 2017.

Po privremenim rezultatima sa svih biračkih mjesta u utrci za gradonačelnika Virovitice uvjerljivo je pobijedio kandidat koalicije HDZ -  HSLS - HSP AS i aktualni gradonačelnik Ivica Kirin osvojivši 60,50 posto glasova.

Kirin je iza sebe ostavio kandidata koalicije SDP-HSS-HNS Dražena Kurečića, koji je dobio 21,6 posto, i kandidata koalicije Mosta i HSPD-a Sinišu Prpića s 15,40 posto glasova.

To je treći mandat Kirina, koji je gotovo 14 godina, s prekidom u vrijeme dok je obnašao dužnost ministra unutarnjih poslova, na čelu Virovitice.

>>>Osam župana zadržalo fotelje, u četiri županije izabrana nova lica

-Građani Virovitice dali su glas kontinuitetu razvoja grada i svim projektima koje smo pokrenuli proteklih godina. U predizbornoj kampanji sam isticao da ovo nisu izbori za fotelje i plaće nego za one koji žele raditi s velikim timom mladih, vrijednih i kreativnih ljudi, rekao je Kirin.

>>>Esih najavila osnivanje stranke

-Drago mi je da građani Virovitice nisu opterećeni državnom politikom i da su prije svega glasali za ljude i politiku koja će im osigurati bolje sutra. Izbori se ne dobivaju predizbornim kampanjama već četverogodišnjim radom, a izborna kampanja za sljedeće izbore počinje u ponedjeljak, 22. svibnja, izjavio je Kirin za Hinu.

>>>Maras: Plenković je najveći gubitnik izbora

Prema privremenim rezultatima u izborima za Gradsko vijeće koalicija HDZ - HSLS - HSP AS imat će 13 mandata (57,1 posto), SDP-HSS-HNS 5 mandata (22,6 posto), a MOST i HSPD 3 mandata (17,9 posto).

26. travanj 2024 08:40