08. kolovoz 2019.

Uz prodajni centar u Vukovaru Pevec najavio i najsuvremeniji retail park

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, nastavio je ulaganja u Slavoniju i najavio otvaranje najsuvremenijeg retail parka. Ovaj projekt započeo je krajem srpnja kupnjom zgrade u vukovarskoj gospodarskoj zoni, čime se ukupna veličina zemljišta u tvrtkinom vlasništvu popela na 35.000 kvadratnih metara. Pored novoizgrađenog Pevecovog prodajnog centra površine 5.000 kvadratnih metara, prostirat će se i retail park s preko 2.200 kvadratnih metara, čime će se znatno proširiti dosadašnja trgovačka ponuda. Vrijednost investicije Pevecovog centra i ovog  shopping odredišta iznosi ukupno četrdeset pet milijuna kuna, a u daljnjim planovima je nadogradnja i postupno širenje kompleksa.

„Izrazito sam zadovoljan ovom kupnjom jer smo nastavili niz preuzimanja objekata u kojima poslujemo te omogućili otvaranje novih radnih mjesta, kao i podizanje kvalitete života. Retail park će, uz naš centar u Vukovaru, proširiti ponudu za stanovnike grada i okolice te omogućiti obiteljima obavljanje mjesečne kupnje na jednome mjestu. No, nećemo stati ovdje. Planiramo i izgradnju nekoliko tisuća kvadratnih metara poslovnih prostora koji će upotpuniti ovaj projekt”, izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevec d.d.

Osim odlične pozicije na raskrižju Osijeka, Vinkovaca i Borovog Naselja, retail park će građanima Vukovara i okolice donijeti, stoji u priopćenju iz Peveca, dosad neviđenu raznolikost ponude. Uz postojeću ponudu Pevecovog centra, zamišljeno je da će kompleks obuhvaćati modne prodavaonice, lokale, restorane, kao i sadržaje za opuštanje. Cilj je učiniti iskustvo kupovine ugodnijim i pristupačnijim za čitavu obitelj. Pored kupaca, ovaj koncept daje dodatnu vrijednost i zakupcima prostora zbog povećane vidljivosti brenda te niže cijene zakupa. Postojeći najmoprimci ostat će u svojim prostorima do kraja ugovorenog razdoblja, a svi zainteresirani zakupci mogu se javiti na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Osim već spomenutog prodajnog centra u Vukovaru čije se otvorenje očekuje u listopadu ove godine, Pevec planira gradnju i dvaju novih prodajnih centara u Vinkovcima i Splitu. Uz to, tvrtka je u protekle tri godine u vlasništvo preuzela osam postojećih prodajnih centara, otvorila pet novih prodajnih centara te zaposlila gotovo 600 novih djelatnika. Iz Uprave poručuju kako im je konačan cilj podizanje prosječne neto plaće na 7.500,00 kuna kroz naredne dvije godine.