Aktualno
StoryEditor

Valamar Riviera pripaja EPIC Hospitality Holding iz Beča

08. Svibanj 2018.

Glavna skupština Valamar Riviere u utorak je odlučila da se dioničarima isplati dividenda od 90 lipa po dionici te odobrilo da se Valamaru pripoji društvo EPIC Hospitality Holding iz Beča, koji ima 44,1 posto dionica u toj najvećoj hotelskoj tvrtki u Hrvatskoj.

Prema odlukama glavne skupštine Valamara, koje su objavljene na Zagrebačkoj burzi, dioničarima će se iz zadržane dobiti ostvarene 2015. i 2016. godine isplatiti dividenda u iznosu od 90 lipa po dionici, a pravo na isplatu imat će dioničari upisani u depozitarij (SKDD) na dan 15. svibnja.

>>>Valamar Riviera potpisao ugovor o kupnji dionica Hotela Makarska

Dioničarima koji to žele, četvrtina pripadajuće dividende može se isplatiti u pravima-dionicama Valamar Riviere, za što dioničari moraju dostaviti pisnu izjavu koja Središnjem klirinško depozitarnom društvu (SKDD) treba prispjeti najkasnije do 30. svibnja.

Prema odluci skupštine, dividenda će dioničarima biti isplaćena 7. lipnja.

Skupština je odobrila i pripajanje društva EPIC Hospitality Holding, sa sjedištem u Beču, Valamar Rivieri.

Inače, EPICK Hospitality Holding ima 44,1 posto dionica Valamara odnosno od ukupno izdanih 126 milijuna dionica drži 55,59 milijuna dionica.

Iz Valamara su početkom ožujka objavili namjeru pripajanja EPIC-a, a čime bi vlasnici pripojenog EPIC Hospitality Holdinga postali neposredni dioničari Valamar Riviere d.d.

>>>Grupa Valamar Riviera lani s prihodima većim za 16,6 posto i dobiti manjom za 28,4 posto

Vlasničku strukturu EPIC Hospitality Holdinga čine Wurmböck Beteiligungs GmbH, Goldscheider Keramik Gesellschaft m.b.H. te Franz Lanschützer kao fizička osoba.

"Kao rezultat pripajanja, neposredni dioničari bit će dva obiteljska društva, jedan pripadan obitelji Goldscheider i drugi pripadan obitelji Wurmböck gdje će svatko od njih držati oko 20 posto dionica društva Valamar Riviera te će sukladno tome, obje obitelji biti u mogućnosti prenijeti svoje udjele sljedećoj generaciji", objavljeno je početkom ožujka u zajedničkoj izjavi iz EPIC-a. Franz Lanschützer  postat će neposredan dioničar Valamar Riviera u svojstvu fizičke osobe, istaknuto je u toj objavi, uz napomenu da je to pripajanje porezno neutralno za oba društva te se time Valamar neće dodatno opteretiti.

U Valamaru vjeruju i da će to pripajanje pridonijeti stabilnosti dioničke vlasničke strukture Valamara te da je to dugoročno dobro za sve dioničare.

19. travanj 2024 18:24