Aktualno
StoryEditor

Valamar Riviera zakoračila van Hrvatske - kupila austrijski hotel Petersbühel

20. Kolovoz 2018.

Najveća turističko-hotelska tvrtka u Hrvatskoj Valamar Riviera zaključila je ugovor za kupnju hotela Petersbühel u austrijskom Obertauer, čime je prvi puta ‘zakoračila‘ u hotelijerstvo i izvan Hrvatske, a u iduća do dva mjeseca očekuje da će okončati i radne potrebne za preuzimanje vođenja tog hotela.

Izvijestivši u ponedjeljak o zaključenju tog ugovora, iz Valamar Riviere ističu da su Valamar i Valamar A GmbH 18. kolovoza zaključili ugovor o kupoprodaji i prijenosu potpunog udjela u društvu Matthias Aichmann GmbH sa sjedištem u austrijskom Obertauernu, a u čijem je vlasništvu hotel Petersbühel s četiri zvjezdice.

U iduća do dva mjeseca Valamar očekuje okončati potrebne radnje za preuzimanje vođenja hotela Petersbühel u Obertauernu, najavljuju iz porečke tvrtke.

>>>Valamar Riviera dala obvezujuću ponudu za kupnju hotela u Austriji

Prilikom najave te kupnje krajem srpnja ove godine, iz Valamara su istaknuli da su se "obvezali kupiti hotel Petersbuehel" te da je to njihovo prvo ulaganje izvan Hrvatske.

- Akvizicija hotela Petersbuehel u Austriji iskorak je Valamara prema internacionalizaciji poslovanja, a kako je Austrija značajna turistička zemlja za odmorišni turizam s nizom potencijalnih sinergija za poslovanje hrvatskih turističkih kompanija taj izbor je logičan za početak internacionalizacije, kazali su pritom iz Valamara, ne iznoseći ni krajem srpnja, a ni danas vrijednost te transakcije odnosno za koliko su točno kupili taj hotel.

Hotel Petersbuehel ima 80 smještajnih jedinica, a kako su istaknuli, nalazi se na odličnoj lokaciji u zimskoj turističkoj destinaciji Obertauern.

>>>Prihodi Valamara porasli na 648 milijuna kuna, dobit na 104 milijuna kuna

Iz turističkih krugova taj su potez Valamara u ponedjeljak ocijenili logičnim korakom, jer su Hrvatska i Austrija prometno i geografski vrlo blizu, a vjeruju da će to Valamaru omogućiti i svojevrsnu razmjenu zimsko-ljetnih turista odnosno jačanje prometa i u zimskoj sezoni.

Valamar Riviera time je ujedno druga hotelijerska kompanija iz Hrvatske koja je javno objavila akviziciju nekog hotela izvan Hrvatske, a nakon što je to prije dvije godine objavila i pulska kompanija Arena Hospitality Group, koja je to istina učinila promjenom vlasništva, naziva i brenda.

20. travanj 2024 12:28