Aktualno
StoryEditor

Varaždinski Solvis uložio u pametne klupe Ivana Mrvoša

15. Svibanj 2019.

Stjepan Talan, direktor varaždinske tvrtke Solvis, prvi je izravni ulagač u novoj investicijskoj rundi tvrtke Include Ivana Mrvoša.

Solvis je jedini hrvatski proizvođač fotonaponskih modula koji zapošljava 180 djelatnika, a u 2017. godini zabilježili su više od 600 milijuna kuna prihoda. Osim toga, tvrtka se dvije godine za redom našla na listi Londonske burze među 1000 tvrtki koje inspiriraju Europu.

- Tvrtku Include gledam kao vrlo perspektivnu te, s obzirom na to da djeluje u istom industrijskom sektoru, smatram kako ulaganjem mogu doprinijeti i boljem ukupnom poslovanju, prije svega sinergijom u međusobnoj suradnji Solvisa i Includea - rekao je Stjepan Talan.

[caption id="attachment_385198" align="aligncenter" width="750"] Foto: Godar[/caption]

Tvrtke Include i Solvis suradnju su započele 2015. godine, dizajniranjem specijalnog fotonaponskog modula za pametne klupe.

Include je novu investicijsku rundu započeo prije 20 dana, putem platforme Funderbeam, a do sada je prikupljeno 11 milijuna kuna od strane 450 investitora iz Hrvatske i svijeta. Osim novca kojega tvrtka prikuplja putem platforme, u novoj rundi pregovaraju sa nekoliko privatnih ulagača, a ukupan iznos investicije mogao bi se popeti čak do 30 milijuna kuna.

Mrvoš je najavio kako će sa Solvisom raditi i na sustavima za kontrolu punjenja, naprednim baterijskim sustavima, udaljenoj telemetriji te daljinskoj nadogradnji raznih sustava.

 

[caption id="attachment_385199" align="aligncenter" width="749"] Ivan Mrvoš[/caption]

25. travanj 2024 22:58