Korona i biznis
12. veljača 2019.

Varteks predstavio pop-up putujući dućan modabus koji kreće na turneju po Hrvatskoj

Varteks je u utorak predstavio koncept pokretne prodaje iz posebno opremljenog putujućeg dućana "modabusa", koji će obilaziti manja mjesta s ponudom Varteksovih odijela i drugih odjevnih predmeta. Isprobavanje odjeće uz pomoć modnih savjetnika i fotografiranje te slanja fotografije na Whatsapp ili e-mail s linkom za isprobani predmet u webshopu, novi je koncept koji je predstavio Varteks pod vodstvom Nenada Bakića.

"Dakle, dođeš doma i jednim klikom kupiš odabranu stvar", rekao je Varteksov većinski vlasnik Nenad Bakić na predstavljanju modabusa.

Riječ je o staroj ideji u novom ruhu, rekao je Bakić, podsjetivši da je Varteks odnosno nekadašnji Tivar, nekoć imao tzv. ambulantnu prodaju.

"To su bili manji kamioneti koji su išli po manjim mjestima i prodavali odijela na licu mjesta. U međuvremenu su u svijetu bila možda dva slična pokušaja, ali mi smo to digli na višu razinu i ovo je pop-up putujući dućan: Dođe, otvori se i zatvori”, rekao je Bakić.

Modabus će obilaziti gradove diljem Hrvatske, a prva će mu relacija biti Koprivnica-Osijek-Vukovar. Kazao je da je prvi cilj doći do Vukovara, odnosno tamo gdje je Varteks prije, kad je bio veći i jači, imao dućane, a danas ih nema. Najavio je i modabusov pohod na otoke. U modabusu će biti i outlet s odjećom koja će se moći kupiti na licu mjesta, a vrlo važan dio cijele priče bit će modna događanja.

"Ideja nam je u manja mjesta, sva osim Zagreba koji je jedini grad u Hrvatskoj u kojem se događa moda, dovesti modna događanja, postaviti kolekciju Varteksa, a ponudit ćemo i drugim hrvatskim dizajnerima da predstave svoje kolekcije",  kazao je Bakić.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=pVKyIgtAP18

Sve ove aktivnosti proizlaze iz želje da se robna marka Varteks reetablira, a tom idejom zadovoljan je i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok koji je kazao kako Varteks ponovo postaje modna industrija, odnosno središte i sjedište hrvatske mode.

"Time to postaje i grad Varaždin", kazao je Čehok komentiravši i natpis ‘Varaždin - grad dobrih odijela‘, istaknut na modabusu.

Uz brojne goste i uzvanike, na promociji je gostovao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Vozni red Varteksova modabusa bit će objavljen na posebnoj mrežnoj stranici, na kojoj će biti objavljen će biti i natječaj za najbolje fotografije toga pokretnog Varteksova dućana.