06. ožujak 2018.

 Večeras u Zadru počinju pregovori oko nagodbe u slučaju Agrokor

https://www.youtube.com/watch?v=XPQczJSvYfk

Prvi put otkako su  prije tjedan dana imenovani u izvanrednu upravu Agrokora, izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber održali su briefing za novinare, na kojem su  predstavili ciljeve svog rada. Oboje su se potrudili ostaviti dobar prvi dojam na već uhodanu ekipu novinara koja prati događaje oko Agrokora, u čemu su prilično uspjeli. Odgovorili su na sva postavljena pitanja, dali su nekoliko novih informacija, obrazložili su dosadašnji i budući tijek procesa.

>>> Novu izvanrednu upravu Agrokora dočekala likvidnost od 1,68 milijardi kuna

Večeras u Zadru, u Falkensteinerovu hotelu Iadera, počinju dvodnevni zatvoreni pregovori s predstavnicima Privremenog vjerovničkog vijeća i savjetnicima koji su radili na prijedlogu nacrta nagodbe. Što se savjetnika tiče, svi oni, uključujući i Texo Management, ostaju nepromijenjeni, a u igru se uskoro uključuju i novi savjetnici, čiji će posao biti evaluacija nacrta nagodbe. Ti novi savjetnici bit će izabrani samo uz koncenzus Privremenog vijeća vjerovnika i zastupat će interese svih vjerovnika.

Bit će to prvi od više zatvorenih sastanaka izvanredne uprave, vjerovnika i savjetnika koji će se održavati sve dok se ne postigne suglasnost dvije trećine vjerovnika za izglasavanje nagodbe. Velika je vjerojatnost da će se u to uključiti i Sberbanka.

>>> Jandroković: Nadam se da ćemo do ljeta završiti veliki projekt spašavanja Agrokora

Ciljevi sastanka u Zadru su potpuno razumijevanje prijedloga nacrta nagodbe, razumijevanje potreba svake od skupine vjerovnika i pregovaračkih pozicija, kako bi se nakon toga razlike smanjile i izradio plan nagodbe koji će imati široku podršku. Izvanredna uprava vjeruje da će odredbe i uvjeti plana nagodbe s vjerovnicima biti usuglašeni do 10. travnja, nakon čega će se plan nagodbe detaljizirati do razine potrebne za slanje na potvrdu Trgovačkom sudu.