Aktualno
StoryEditor

Veeam u trećem kvartalu s rastom od 49 posto u enterprise sektoru

18. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Veeam® Software, inovativni pružatelj rješenja za stalnu dostupnost (Availability for the Always-On Enterprise™), ostvario je rast prihoda od 31 posto u trećem kvartalu 2016. u odnosu na isti kvartal prošle godine (YoY). S liste kompanija Fortune 500 čak njih 71 posto koristi Veeamova rješenja, odnosno njih 51 posto s liste Global 2000, zbog čega je taj proizvođač softvera povećao broj prodanih novih licenci za 49 posto u enterprise sektoru, odnosno među velikim tvrtkama (YoY). Stalni rast u poslovnim rezultatima Veeam ostvaruje radi ispunjavanja potreba svojih korisnika za kontinuitetom poslovanja 24.7.365., u skladu s digitalnom transformacijom velikih tvrtki.

Eksponencijalni rast u broju aplikacija i količini podataka te napredak u cloud i mobilnim tehnologijama, potiče tvrtke da se promijene u potpuno digitalne organizacije, iz onih koje samo koriste digitalnu tehnologiju. Prema predviđanjima IDC-a, do 2020. bit će dvostruko više inicijativa digitalne transformacije, koje će ujedno biti i glavni razlog ulaganja u IT.

- Digitalna transformacija nije samo trend. To je realnost koju će tvrtke morati prihvatiti ili će propasti, a direktori informatike i svi oni koji odlučuju u IT sektoru trebaju razmišljati kako se prilagoditi promijenjenim navikama potrošača i zakoračiti u nova područja produktivnosti, rekao je Peter McKay, predsjednik i glavni operativni direktor u Veeamu.

- Veeam ima ključnu ulogu u toj transformaciji, što se vidi i u našim zadnjim kvartalnim rezultatima. Bez dostupnosti 24.7.365, sve prednosti koje tvrtke ostvare u digitalnom transformaciji, bit će izgubljene. Velike tvrtke su toga svjesne i zato se odlučuju za naša rješenja, odnosno napuštaju tradicionalne tehnologije koje ne omogućavaju  ‘always-on‘ okruženje.

Veeam je također imenovao Paula Mattesa, donedavnog Microsoftovog generalnog menadžera za Cloud and Enterprise Sales, za regiju Sjeverne i Južne Amerike, na mjesto svog potpredsjednika grupe Global Cloud. Tvrtke sve više prihvaćaju tehnologije oblaka jer im donose uštede, fleksibilnost i skalabilnost. Kako bi nastavio ispunjavati potrebe korisnika, Veeam je nedavno predstavio novu generaciju sveobuhvatne dostupnosti: Veeam Availability Platform for the Hybrid Cloud. To rješenje svim tvrtkama, bez obzira na veličinu, jamči dostupnost za virtualne i fizičke poslovne procese te one u oblaku uz pomoć Hibridnog Oblaka. Mattes će nastaviti razvijati sve veću Veeamovu prisutnost na tržištu oblaka i učvrstiti poziciju vodećeg proizvođača rješenja Backup as a Service (BaaS) i Disaster Recovery as a Service (DRaaS), za pružatelje usluga i servisa u oblaku.

- Infrastruktura hibridnog oblaka tvrtkama nudi najbolje iz oba svijeta, odnosno iz on-premise poslovanja i onog u oblaku, a IT može odabrati platformu koja najviše odgovara potrebama određenog poslovnog procesa, kaže Mattes.

- Jasno nam je da je te prednosti teško iskoristiti ako infrastruktura hibridnog oblaka nije uvijek ‘always-on‘. U današnjem ubrzanom okruženju, jednostavno je neprihvatljivo da ne možete pristupiti podacima 24.7.365, a Veeam tvrtkama omogućava da ispune taj izazov. Naš je cilj da na BaaS i DRaaS tržištima ponudimo najbolje proizvode, prema očekivanjima korisnika i na taj način postavimo normu kako ta tržišta trebaju izgledati.

Najvažnije značajke iz trećeg kvartala uključuju: • Impresivan rast za oblak, naročito kako raste potražnja za rješenjima Disaster Recovery as a Service (DRaaS). Program Veeam Cloud & Service Provider (VCSP), koji pružateljima usluga nudi gotov proizvod kako bi pridobili nove korisnike i povećali svoje prihode, ostvario je porast od 63 posto u broju transakcija u odnosu na isti kvartal iz prošle godine. VCSP program povećao se na više od 13 200 pružatelja diljem svijeta, s više od 2300 partnera koji su licencirani za uslugu Veeam Cloud Connect. • Snažnije obaveze među Veeamovim strateškim partnerima (Veeam Strategic Alliance Partners). Veeam i Cisco predstavili su Veeam Availability Solution for Cisco UCS, VMware je unaprijedio Veeam na poziciju globalnog partnera u VMware Technology Alliance Programu (TAP) i Veeam je nedavno postao partner u IBM-ovom ekosustavu za IBM Cloud. • 216 500 korisnika diljem svijeta: Veeam je povećao broj korisnika koji plaćaju njihova rješenja za 11 500 u trećem kvartalu 2016., što je u skladu s dosadašnjim prosjekom od 3500 novih korisnika mjesečno. Veeam je također objavio pobjednike za ZERO-G Experience®  let u bestežinskom stanju, nagradnom igrom kojom je obilježio 200-tisućitog korisnika. Uz prvonagrađenog Hard Rock Hotel & Casino Las Vegas, još su tri korisnika dobili nagrade: Shearman and Sterling LLP (SAD), Societe Generale (Francuska) i University Of Queensland (Australija) • 12,5 milijuna virtualnih mašina u svijetu štite Veeamova rješenja za dostupnost. • Povećanje broja ProPartnera na 43 000 u svijetu: Veeam nastavlja širiti partnersku mrežu neprestanim privlačenjem novih prodavača i zastupnika. • Prihodi od novih licenci za Microsoft Hyper-V: povećanje od 37 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

19. travanj 2024 03:48