30. kolovoz 2017.

Veleizdaja: Odbačeno više od tisuću kaznenih prijava protiv Angele Merkel

Glavno državno odvjetništvo u Karlsruheu zaprimilo je od izbijanja izbjegličke krize 2015. preko 1000 kaznenih prijava protiv kancelarke Angele Merkel zbog veleizdaje, ali su sve prijave odbačena kao neosnovane, javljaju njemački mediji u srijedu.

"Sve kaznene prijave protiv kancelarke Angele Merkel su odbačene kao neosnovane", rekla je glasnogovornica državnog odvjetništva u Karlsruheu Frauke Koehler za dnevnik Mannheimer Morgen.

Kako piše list, većinu prijava podnijeli su pobornici desno-populističke Alternative za Njemačku (AfD) koja je najveći dio svog političkog djelovanja usmjerila na kritiku izbjegličke politike Angele Merkel.

>>>Njemačka: Beba iz izbjegličke obitelji Muhammed dobila ime Angela Merkel

Državno odvjetništvo pri vrhovnom sudu zaduženo je za djela koja ugrožavaju državnu sigurnost i mora provjeriti svaku prijavu koja potpada pod ovo područje.

Angela Merkel je u utorak iznova prilikom jednog predizbornog nastupa na istoku Njemačke, gdje AfD uživa natprosječnu popularnost, izviždana od dijela publike.

Njemačka kancelarka je na svojoj redovitoj ljetnoj konferenciji za tisak u utorak iznova obranila svoju izbjegličku politiku.