04. kolovoz 2018.

Velesajam: Prva polovica godine 10 posto bolja nego lani

Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma, koji je od početka ove godine izdvojen iz sastava Zagrebačkog holdinga i ponovno je samostalna tvrtka, pokrenula je niz aktivnosti kako bi Velesajam ponovno postao nacionalno i vodeće sajamsko središte u Jugoistočnoj Europi.

>>>Otvoren 15. Zagreb Auto Show, bogatiji nego ikad

Već ranije započeta transformacija Velesajma usmjerena na promjenu poslovnog modela, redizajn prostora te intenziviranje osnovne sajamske djelatnosti, rezultirala je povećanjem broja događaja na više od 200 na godinu.

Napori koji se ulažu u osnovnu, sajamsku djelatnost vidljivi su i u rastu naturalnih i financijskih pokazatelja od deset posto u prvoj polovici ove godine, za koje je vrijeme u pet sajamskih termina bilo održano jedanaest sajamskih priredbi. Dio paviljona prenamijenjen je u sportsku zonu.

>>>Upravljačku palicu Uprava Holdinga dodijelila je Dini Tomšić

Za drugu polovicu godine ZV priprema ‘Sajmove hrane i zdravog življenja‘, kao nacionalni projekt od gospodarske važnosti, te, naravno, svoje vodeće sajamske projekte, ‘Ambientu‘, ‘Interliber‘ i ‘Infogamer‘. U svibnju iduće godine na Velesajmu će biti održan ‘Turistički summit Srednje Europe – CETS‘, a uza sve to paralelno će se odvijati aktivnosti vezane uz obilježavanje 110 godina postojanja Velesajma u kontinuiranom poslovanju.