Aktualno
StoryEditor

Veliki potencijali suradnje u jadransko-jonskom području

11. Travanj 2018.

Na konferenciji gospodarskih komora jadransko-jonskog područja koja se u srijedu održava u Mostaru predstavljene su brojne mogućnosti investiranja, a član Predsjedništva BiH Dragan Čović istaknuo je da treba nastaviti gradnju autoceste, za što se iz europskih fondova mogu iskoristiti znatna sredstva.

>>>Otvoren Sajam gospodarstva u Mostaru, potpisani sporazumi o suradnji HGK, Državnog ureda i GK FBiH

"Njemačka administracija snažno zagovara takve projekte i otvara mogućnost povlačenja više od 30 milijardi eura, ako se budemo znali povezati", rekao je Čović na otvaranju Foruma gospodarskih komora jadransko-jonskog područja "Regionalni razvoj - izazovi i budućnosti".

Ta konferencija održava se u okviru Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.

>>>Plenković ocijenio da je BiH hrvatski državni prioritet

Čović je rekao kako će se snažno zauzimati za prolazak jadransko-jonskoga prometnog koridora kroz Hercegovinu i njegovo povezivanje s koridorom Vc kod Počitelja.

Potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj rekla je kako će Hrvatska graditi Pelješki most, nakon što su otklonjene sve zapreke.

>>>Hrvatska gospodarska komora otvara ured u Mostaru

Istaknula je velike potencijale suradnje u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora, prometnom povezivanju te turizmu i trgovini.

"Izjednačavanje regija je preduvjet razvoja čitave EU i u tome pravcu idu inicijative koje dobivaju novac i potporu", rekla je  Čagalj.

20. travanj 2024 15:09