Aktualno
StoryEditor

Veljko Ostojić izabran za predsjednika Skupštine UPUHH-a

29. Studeni 2018.

Na Izbornoj skupštini Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) u Zagrebu, za predsjednika skupštine izabran je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma (HUT).

>>>Bahunek: Hotelijeri zadovoljni sezonom, povećanje cijena nije ništa čudno za biznis

Istovremeno je izmijenjen i sastav Izvršnog odbora UPUHH-a, čiji su članovi postali direktori ljudskih potencijala i direktori operacija članova udruge. Izmjene će omogućiti UPUHH-u da se operativnije bavi pitanjima razvoja hotelijerske struke s naglaskom na edukaciju i zapošljavanje, kao i pitanjima kategorizacije i standardizacije u hotelijerstvu. Ovim izmjenama završeno je repozicioniranje unutar sustava turističkih udruga sa HUT-om kao krovnom udrugom sektora.

>>>Tomislav Popović i Veljko Ostojić na čelu nove turističke udruge HUT

HUT obuhvaća najveće udruge turističkog sektora, UPUHH i Kamping udruženje Hrvatske (KUH), te 13 vodećih hotelijerskih grupacija koje posluju u Hrvatskoj. UPUHH i KUH nastavljaju se baviti stručnim pitanjima hotelijerskog i kamping sektora te pitanjima razvoja, dok će se HUT baviti strateškim pitanjima turizma kao najvažnije hrvatske industrije koja nosi 20 posto BDP-a i više od 10 posto zaposlenosti u Hrvatskoj.

20. travanj 2024 11:50