Aktualno
StoryEditor

Velpro ugovorio suradnju sa Savezom udruga malih trgovaca RH

10. Srpanj 2018.

Veleprodajni lanac Velpro, koji je u sastavu Agrokora, potpisao je sa Savezom udruga malih trgovaca Republike Hrvatske ugovor o suradnji za 2018. godinu, objavili su u utorak iz Velproa.

Savez okuplja 262 mala trgovca koji pokrivaju područje 13 županija – Grada Zagreba, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Karlovačke, Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Međimurske i Varaždinske županije.

Ugovor o suradnji, a u svrhu međusobnog pružanja trgovačkih, logističkih i promidžbenih usluga kroz zajedničko postavljanje i ostvarivanje ciljeva, potpisali su predsjednik Saveza udruga malih trgovaca Republike Hrvatske Robert Fućak i direktor sektora prodaje Velpra Marko Malić.

Fućak u priopćenju ističe da godišnji ugovor s Velprom kao strateškim dobavljačem ima značajnu ulogu u ostvarenju pozitivnih trendova u maloj trgovini i jačanju njezine tržišne pozicije jer trgovcima jamči stabilnost nabave.

>>> Spar u srijedu radi skraćeno zbog utakmice Hrvatska - Engleska

"Zahvaljujući dugogodišnjoj partnerskoj suradnji kroz nabavu robe i osiguravanju širine asortimana, ali i pružanje usluga stručnog savjetovanja u opremanju i upravljanju prodavaonicama, uvjeren sam da će se pozitivni trendovi u maloj trgovini u Hrvatskoj nastaviti", rekao je Fućak.

Malić ističe kako će se ovakvim suradnjama nastaviti olakšavati normalno funkcioniranje malih trgovina i svakodnevna nabava trgovačkih roba, koja je često otežana zbog ograničenih resursa skladištenja i radne snage ili velike udaljenosti od logističkih skladišta.

"Intenzivan proces reorganizacije kroz koji smo prolazili proteklih godinu dana pripremio nas je na sve trenutne izazove na hrvatskom tržištu, a osobito smo fokusirani na to da malim trgovinama pomognemo u svakodnevnom poslovanju te tako zajednički unaprijedimo i jačamo njihov tržišni položaj", rekao je Malić.

Velpro ima 17 veleprodajnih centra diljem Hrvatske, a na više od 75.000 četvornih metara skladišnog prostora u 14 gradova kupcima je svakodnevno na raspolaganju više od 8.000 različitih artikala, napominju iz Velproa.

20. travanj 2024 02:17