Aktualno Lider trend

VIDEO: 128. rođendan Charlie Chaplina obilježile 662 ‘skitnice’

U muzeju Chaplin’s World u švicarskom Corsier-sur-Veveyu, jedinom u svijetu posvećenom Charlieju Chaplinu, u nedjelju su se okupile 662 osobe svih životnih dobi maskirane u najslavniju tužno-smiješnu glumačku skitnicu.

>>> Umrla najstarija osoba na svijetu

“I ranije smo pokušavali organizirati veća okupljanja Chaplinovih obožavatelja, no ovo je prvo koje je službeno registrirano te istodobno i prvi svjetski rekord”, kazala je za AFP glasnogovornica muzeja Annick Barbezat-Perrin. Sudionici su, da bi bili isto odjeveni, morali ispoštovati neka pravila. U muzej su pozvani u crnom odijelu, crnim cipelama, bijeloj košulji, s karakterističnim Derby šeširom, brčićima i štapom, kazala je.

“Bilo je gostiju sa svih strana svijeta. Na današnji dan, 16. travnja obilježavamo prvu godišnjicu otvorenja ovog muzeja, ali i rođendan Charlieja Chaplina (16. travnja 1889.)”, rekla je Barbezat-Perrin. S ponosom je istaknula da je Chaplinov svijet tijekom prve godine privukao oko 300.000 posjetitelja, što je više od očekivanog. Posljednje godine života slavni je glumac, redatelj i kompozitor proveo u švicarskom gradiću Corsier-sur-Veveyu, u kantonu Vaud. Umro je 1977.

Komentari