Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Adidas u svibnju lansira nove modele tenisica od ‘morske plastike‘

25. Travanj 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=iisMyJdkyqg

Do kraja 2017. Adidas planira prodati barem milijun pari cipela koje će djelomično biti izrađene od otpada iz oceana. Svaki par cipela u sebi će sadržati prosječno 11 plastičnih boca, piše Digital Journal.

Njemački brend sportske obuće Adidas u partnerstvu s inicijativom za zaštitu okoliša Parley for the Oceans prošle je godine na tržište plasirao limitirano izdanje tenesica od plastičnog otpada iz oceana. Adidas je najavio da će tri nova modela tenisica za trčanje istog eko sastava pustiti u prodaju 10. svibnja i time će doseći svoj cilj da ove godine proizvede milijuna pari UltraBoost tenisica koristeći oceansku plastiku.

>>> Škrlec: Hrvatska mora prijeći na odvojeno prikupljanje i recikliranje otpada

- Naše uvjerenje je da kroz sport imamo moć kojom možemo mijenjati živote. Jedna smo od svega nekoliko tvrtki koje integriraju održivost u svoj poslovni model, što postaje najočitije kroz činjenicu da ugrađujemo održivost i na razini proizvoda. Ne vidimo održivost samo kao kompetitivnu prednost, već kao obvezu da kao globalna kompanija poslujemo odgovorno na održiv način, rekao je izvršni direktor Adidasa Kasper Rorsted.

Tenisice neće u potpunosti biti u potpunosti sačinjene od reciklirane plastike iz oceana koja će se koristiti većinom za gornji dio tenisice, a ostali dijelovi također će koristiti što je više moguće obnovljive materijale.

>>> Business Forum: 4. industrijska revolucija

Procjenjuje se da na plastiku otpada 80 posto zagađenja u svjetskim oceanima. Vjeruje se kako po oceanima pluta 5,25 bilijuna otpadaka od plastike, a ta vrsta zagađenja izravno ugrožava više od 600 morskih vrsta.

25. travanj 2024 12:02