Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Britanski lord ponudio ostavku zbog minute kašnjenja

03. Veljača 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=WrUOELAwToo

Svi koji su ikada zakasnili na posao znaju koliko to može biti neugodno. Jedna isprika obično je dovoljna za ispraviti štetu, ali ne i u slučaju britanskog lorda koji strogo štuje pravila, prenosi Washington Post.

U srijedu je lord Michael Bates koju minutu zakasnio na početak zasjedanja zbog čega se odmah pokajao te osim iskrene isprike ponudio svoju ostavku na mjestu ministra u gornjem domu britanskog parlamenta, odnosno Domu lordova.

>>>Prosinačko saborsko ‘markiranje’: 27 neopravdano izostalih zastupnika skupilo 6750 kuna kazni

Iako je lord Bates zakasnio tek nekoliko minuta na početak sjednice u Domu lordova, propustio je pitanje barunice Lister zbog čega smatra da je iskazao nepoštovanje prema dotičnoj te se osjeća posramljenim.

Unutar svoje isprike lord je izjavio kako mu je bila čast odgovarati na pitanja prethodnih pet godina, te kako je oduvijek smatrao da se Dom mora pridržavati najviših mogućih standarda zbog čega sada i daje ostavku.

Ostali zastupnici su ga glasnim negodovanjem pokušali odgovoriti od ostavke, međutim lord Bates je pokupio svoje stvari i napustio Dom.

>>>Visoki sud potvrdio sukob interesa; Karamarko indigniran: U čemu je uopće logika mog ‘krimena’?

Usporedbe radi, hrvatski političari ulovljeni u puno većim ‘prekršajima‘ ni ne pomišljaju na otkaz, a često ni na ispriku.

Ipak, ostavka lorda Batesa na kraju je odbijena nakon što su se zastupnici složili da je takav radikalan potez nepotreban.

24. travanj 2024 05:22