Aktualno
StoryEditor

VIDEO: CLA 35 4Matic Shooting Brake: Novi sportski kompaktni karavan iz Mercedesa 

23. Lipanj 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=8FeaNHdyio0

Peti automobil iz segmenta Mercedes-AMG cilja na mlađu publiku. Poznata ekipa iz ‘Top Geara‘ opisala ga je kao automobil ‘kojemu ni brada i bakrena lula‘ ne bi pomogle da izgleda više hipsterski

Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz nastavlja ovogodišnji trend, a taj je predstavljanje popriličnog broja automobila. Tako je na red došao i peti automobil iz kompaktnog segmenta Mercedes-AMG, model CLA 35 4Matic Shooting Brake, sportski kompaktni karavan. Ovaj novi Mercedesov automobil cilja na mlađu publiku, a poznata ekipa iz ‘Top Geara‘ opisala ga je kao automobil ‘kojemu ni brada i bakrena lula‘ ne bi pomogle da izgleda više hipsterski. 4Matic Shooting Brake nije samo hipsterski, nego je automobil dobrih ili, kako kažu, visokih performansi.

Atraktivna alternativa za mlade

Mercedes-AMG CLA 35 4Matic Shooting Brake pokreće dvolitreni četverocilindrični motor s 306 konjskih snaga. Motor je uparen sa sedamstupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom i pogonom na sve kotače​ AMG Performance 4Matic, ubrzanje do sto kilometara na sat traje svega 4,9 sekundi, a maksimalna mu je brzina 250 km/, ali je i elektronički limitirana. Iz Mercedesa tvrde da bi se potrošnja mogla kretati oko 7,5 litara na sto kilometara, ali to naravno ovisi i o načinu i mjestu vožnje.

– Novi CLA 35 Shooting Brake sa svojim izražajnim dizajnom, agilnom dinamikom vožnje i fleksibilnim prtljažnikom predstavlja atraktivnu alternativu za mlade kupce koji vode aktivan život s raznim zabavnim aktivnostima – rekao je prilikom predstavljanja Tobias Moers, predsjednik Upravnog odbora tvrtke Mercedes-AMG.

Više funkcionalnih rješenja

Već se na predstavljanju znalo da je Mercedes ovim modelom pogodio ‘u sridu‘ mlađu publiku, koja nije ostala ravnodušna na njegov sportski dizajn, atraktivne 19-inčne naplatke i sportsku prednju masku koja mu daje još izraženiji, ‘divlji‘ izgled. Također, ovaj model odiše i većom funkcionalnošću naspram prijašnjih AMG modela, a za to je zaslužan produženi krov s velikim stražnjim vratima prtljažnika veličine 505 litara. Cijena bi se mogla kretati oko 412 tisuća kuna. 

26. travanj 2024 05:59