Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Cuba Gooding Jr u mjuziklu ‘Chicago‘ na West Endu

15. Siječanj 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=4AqjCw2eH9E

Američki oskarovac Cuba Gooding Jr debitirat će ove godine u mjuziklu "Chicago" koji se na kazališne daske West Enda vraća nakon šestgodišnje stanke.

Holivudska zvijezda filmova "Jerry Maguire" i "Boyz n the Hood" u predstavi će igrati blagoglagoljivog odvjetnika Billyja Flynna.

>>>VIDEO: Glumci se sjajno zabavljali na snimanju ‘Mamma Mia!’ na Visu

Londonski je "Chicago" prvu izvedbu imao u studenome 1997. u kazalištu Adelphi Theatre. Kasnije je igrao u Cambridge Theatreu, nakon čega se preselio u kazalište Garrick Theatre, gdje je ostao do rujna 2012.

>>>Tarantino dovršio pisanje scenarija za film o Charlesu Mansonu

Nakon gotovo 15 godina kontinuiranih izvedbi i više od 120 milijuna funta zarade, ta najdugovječnija obnovljena predstava londonskog West Enda, prestala je igrati u Garrick Theatreu 1. rujna 2012.

Za pedesetgodišnjeg glumca to će biti prva uloga u mjuziklu, a postavit će se na daskama londonskog Phoenix Theatrea.

Još nisu objavljena imena ostalih glumaca u predstavi.

>>>John Malkovich propitivao je korijene zla na daskama Lisinskog

Originalna broadwayska produkcija "Chicaga", temeljenog na istoimenoj drami novinarke Maurine Dallas Watkins iz 1926. o stvarnim zločincima i zločinima o kojima je izvještavala, svoju je prvu izvedbu imala 3. lipnja 1975. u kazalištu 46th Street Theatre.

Godine 2002. snimljena je i njegova filmska verzija u režiji Roba Marshalla s Renee Zellweger, Catherine Zetom-Jones, Richardom Gereom, Johnom C. Reillyjem i Queen Latifah u glavnim ulogama. Film je 2003. ovjenčan s čak šest Oskara, uključujući i onoga za najbolji film.

03. svibanj 2024 12:30