Aktualno
StoryEditor

Video edukacija: Doznajte kako se ‘upisati‘ u besplatnu Školu pametnih financija

10. Travanj 2019.

Erste banka pokrenula je besplatan nacionalni program financijske pismenosti pod nazivom Škola pametnih financija. Program obuhvaća edukativne radionice o upravljanju osobnim financijama te interaktivnu video edukaciju, a namijenjen je svim zainteresiranim građanima. Cilj programa je potaknuti što veći broj građana na usvajanje znanja i vještina iz područja upravljanja osobnim financijama, na promišljanje budućih životnih i financijskih ciljeva te svjesno upravljanje potrošnjom. Pokretanju programa prethodilo je istraživanje, koje je za potrebe Erste banke provedeno u studenom 2018. na uzorku od nešto više od 1000 ljudi, koje je pokazalo da 87% građana prepoznaje važnost financijske pismenosti, a njih 36% je spremno uložiti i svoje vrijeme u edukaciju. Ispitanici su također rekli da bi odgovornost za financijsku pismenost građana te poduku u tom području trebale imati obrazovne ustanove (45%) i oni sami (42%), a slijede obitelj (25%) i banke (17%).

Besplatne edukativne grupne radionice u trajanju od 120 minuta obuhvaćaju interaktivnu i multimedijalnu poduku o upravljanju osobnim financijama, a provode ih oko 60 posebno osposobljenih trenera, djelatnika Erste banke iz više od 20 hrvatskih gradova. Ciljevi radionice su upoznati polaznike s jednostavnim alatima za svakodnevno upravljanje osobnim financijama, upoznati ih sa svjesnim donošenjem potrošačkih odluka te jednostavnim metodama štednih navika. Osim za djelatnike poduzeća, škola, udruga i javnog sektora, za koje je održan već čitav niz radionica, Erste banka je nedavno omogućila i online prijavu svim zainteresiranim građanima. Radionice za građane će se u prvoj fazi održavati u prostorima banke u Rijeci, Zagrebu, Bjelovaru i Puli, a u slučaju interesa građana, broj dostupnih lokacija će se povećavati.

Škola pametnih financija - Erste banka

Za sve one koji nisu u mogućnosti posjetiti radionice, na raspolaganju je video edukacija u trajanju od 15 minuta. Sama video edukacija na ležeran i zabavan način prati sadržaj radionica te gledatelje upoznaje s jednostavnim i učinkovitim alatom „5 koraka za uspješno upravljanje osobnim financijama“, koji i nakon edukacije mogu svakodnevno koristiti. Kao i na radionicama, u video edukaciji ulogu predavača preuzeli su zaposlenici Erste banke – transakcijska savjetnica Tajana Krznar i voditelj Službe odobravanja kreditnog rizika Zoran Stojanović.

- Svi treneri su naši zaposlenici, a i video edukacija napravljena na temelju znanja i vještina naših zaposlenika. ‘Škola pametnih financija‘ je naš program društveno odgovornog poslovanja, a doživljavamo ga vrlo ambiciozno. Naš kratkoročni cilj je do kraja godine približiti se brojci od 10.000 polaznika radionice. No, ni tu nećemo stati - rekao je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke.

23. travanj 2024 13:54