Aktualno
StoryEditor

VIDEO/FOTO: Današnji Rimac C_Two nadjačao sutrašnji Teslin Roadster

06. Ožujak 2018.

Mate Rimac, osnivač i vlasnik tvrtke Rimac automobili, u utorak je na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi predstavio svoj novi superautomobil na električni pogon C_Two koji dostiže brzinu od 412 kilometara na sat.

>>>Mate Rimac: ‘Proaktivna’ Srbija dobila lukrativni natječaj na koji se Hrvatska nije ni prijavila

Novi automobil tvrtke Rimac automobili "u potpunosti je nov proizvod i ništa nije preneseno s prethodnog modela" Concept One, istaknuo je Mate Rimac na prezentaciji u Ženevi. "Sve je promijenjeno u odnosu na Concept One", dodao je Rimac, prenose mediji.

>>>VIDEO: Stiže Rimac Concept Two – električna ergela od 1914 konja s aktivnim ‘krilima’

C_Two, po objavljenim specifikacijama, ima snagu od 1914 KS, 690 više od prethodnog modela tvrtke, brzinu od 100 kilometara na sat postiže za 1,97 sekundi, a od 300 kilometara na sat za 11,8 sekundi. Po takvim performansama, odnosno snazi i brzini, novi proizvod tvrtke Rimac automobili nadmašuje ne samo prethodnika Concept One, nego i budući Teslin Roadster.

>>>Delloitte: Rimac 101. na listi 500 najbrže rastućih tech tvrtki, stopa rasta 1059 posto

Automobil ima četiri električna motora, po jedan za svaki kotač, koristi dvobrzinski mjenjač s dvije spojke na stražnjoj strani, dok se naprijed nalazi jednobrzinski mjenjač.

Početna cijena 1,7 milijuna eura

Tvrtka je u hrvatskim medijima najavila kako će proizvesti 150 tih automobila te da će sva vozila biti proizvedena u Hrvatskoj. Početna cijena automobila C_Two je, kako je rekao direktor prodaje Rimac automobila, 1,7 milijuna eura.

>>>Rimac otvorio razvojni ured u Osijeku

https://www.youtube.com/watch?v=WIui_7ArZSU

Međunarodni mediji su primijetili kako se u novom Rimčevom modelu našlo mjesta za mali posebno dizajniran Pastorov aparat za gašenje požara s natpisom na remenu "U slučaju brdske utrke ugasite požar", što je očita aluzija na incident u kojem je svjetski poznati voditelj emisija o automobilima Richard Hammond tijekom snimanja serije Grand Tour uništio Rimčev Concept One. Hammond je snimajući prilog o Rimčevu bolidu zbog prevelike brzine prošle godine u Švicarskoj u zavoju sletio sa ceste a nakon prevrtanja niz padinu automobil se zapalio i u potpunosti izgorio.

>>>VIDEO: Richard Hammond slomio koljena, slupao dva milijuna funti vrijedan Rimac Concept One

Hammond je na upit portala DriveTribe za komentar odgovorio kako je "oduševljen". "Uvijek sam želio imati stvaran utjecaj u dizajnu automobila. Sada ga imam", rekao je.

Na predstavljanju novog Rimčevog automobila svirali su poznati hrvatski čelisti 2 Cellos.

>>>Miodrag Šajatović: Tko bi od današnjih poduzetnika mogao ući u direktorski dream team?

17. travanj 2024 21:18