Aktualno
StoryEditor

VIDEO/FOTO: Lamborghinijev Huracán srušio rekord Porsche 918 Spidera na stazi ‘Zeleni pakao‘

07. Ožujak 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=-Kh9SGVn9vQ

Tek predstavljen na Ženevskom međunarodnom motor showu, najnovije posebno izdanje Lamborghinijevog Huracàna nedavno je oborilo rekord na glasovitoj njemačkoj stazi NürburgringNordschleife.

Huracàn je u vremenu od 6:52:01 prešao stazu nazvanu ‘Zeleni pakao‘, koja se inače smatra jednom od najtežih na svijetu, što je 5 sekundi brže od rekorda Porschea 918 Spider.

Lamborghinijevi inženjeri u ovaj model su ugradili poboljšani ispuh i smanjili težinu automobila. Poboljšan je i V10 motor sa 640 konjskih snaga. Mjenjač s dvostrukom spojkom ima sedam stupnjeva, a model promovira i nove Pirelli gume.

https://youtu.be/cp-KRcEpQEM

Nazvana Aerodynamica Lamborghini Attiva (ALA), nova aerodinamična oprema modela Huracàn stvara maksimalni aerodinamični potisak za savršeno prianjanje uz cestu. Kad računalo odluči da je vrijeme za stabilizaciju, otvaraju se posebna krilca, i to za manje od pola sekunde, čime se smanjuje tlak zraka na spojleru, koji funkcionira kao naopako okrenuto avionsko krilo. Viši stražnji branik pritom strujanje zraka usmjeravaju ispod, umjesto iznad velikog krila. Oni zajedno smanjuju otpor, dopuštajući automobilu da brže dosegne maksimalnu brzinu.

>>>Nakon što na tržište izbaci SUV, Lamborghini udvostručuje proizvodnju vozila

Novost je i narančasta mat boja s imenom Arancio Anthaeus.

Cijena? Sitnica od 276.390 dolara.

19. travanj 2024 14:05