Aktualno
StoryEditor

[VIDEO] Haganj-Betlehem: Raskošno rasvjetljena željeznička stanica kojom vlakovi ne voze

19. Veljača 2019.

Putnici namjernici koji se voze noću prema malom mjestašcu Haganj u Zagrebačkoj županiji, trebali bi ponijeti sunčane naočale da ih ne zabljesne osvijetljeni novi željeznički kolodvor. Premda pruga kroz Haganj ne vodi još nikuda, niti njome prolaze vlakovi, stajalište u Hagnju osvijetljeno je poput nekakve utvrde kojoj prijete strašne mračne sile pa ih rasipno državno poduzeće HŽ Infrastruktura želi otjerati svjetlom.

Koliko se izdvaja za struju za osvijetljavanje stajališta koje nije u funkciji, nismo uspjeli doznati jer HŽ Infrastruktura već dva dana ne odgovara na naš upit, ali poznavajući stanje u toj tvrtki struju za blješteći kolodvor koji ne koristi nitko plaćaju porezni obveznici i teretni željeznički prijevoznici koji plaćaju svako korištenje hrvatskih pruga.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Raskošno osvjetljena željeznička stanica Haganj kojom ne prolaze vlakovi našla nam se na putu. Čitaj na lider.media

Objavu dijeli Lider media (@lider.media)

Inače, stajalište Haganj nalazi se na dionica pruge Gradec-Sveti Ivan Žabno, koja je prva nova pruga izgrađena u Hrvatskoj nakon 40 godina. Taj dio pruge lokalni je spoj na dionicu Dugo Selo-Križevci i cilj joj je za 50-ak minuta skratiti vožnju vlakom od Zagreba do Bjelovara.

Čak 85 posto sredstava za izgradnju koja je stajala 203,4 milijuna kuna, financirala je EU. Radovi su započeli 2015., a izgrađena su tri nova željeznička stajališta, rekonstruirane kolodvorske zgrade, izgrađeni nadvožnjaci, podvožnjaci i jedan most, izgrađene spojne i obilazne ceste.

U lipnju prošle godine se očekivao početak pokusnog rada nove pruge, a izdavanje rješenja od Agencije za sigurnost željezničkog prometa za puštanjem u promet ove pruge u rujnu prošle godine. No, HŽ Infrastruktura je u studenome objavila da će puštanje u promet kasniti zbog nedostataka uočenih na internom tehničkom pregledu projekta, a prema očekivanjima to bi moglo dogoditi u prvoj polovini 2019.

Hoće li dotad svake noći testno svijetliti željeznička postaja Haganj-Betlehem?

[caption id="attachment_375890" align="aligncenter" width="670"] Već mjesec dana parkiralište koristi - jedna guma, Foto: Miodrag Šajatović/Lider[/caption]

18. travanj 2024 22:40