Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Huawei, Mate 10 - Prvi telefon čiji procesor ima zasebnu jedincu za AI

29. Listopad 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=0Js4X_et70w

Kineska tvrtka Huawei prošloga je tjedna svijetu predstavila novu verziju modela pametnoga telefona Mate 10 te je tako najavila svoju utrku s moćnim Appleom i Samsungom. Mate 10 dolazi u četiri verzije, ali kupce će ponajviše zanimati Mate 10 i Mate 10 Pro. Telefone krasi zaštitni znak tvrtke Huawei, metalni obrub napravljen u kombinaciji brušenog i poliranog aluminija.

>>>CEO Nvidije: Za manje od četiri godine imat ćemo potpunu autonomiju automobila

Mate 10 ima LCD zaslon dijagonale 5,9 inča, ali i klasični omjer stranica 16:9. Telefoni imaju dvostruku kameru koja je kreirana suradnji s Leicom, pri čemu obje leće imaju otvor blende od f/1.6, što bi trebalo omogućiti optimalne rezultate i pri slabijem osvjetljenju.

Nadalje, one omogućuju izniman ‘bokeh‘ efekt kod snimanja portreta – kao i optičku stabilizaciju. Već klasično za suradnju Huaweija i Leice, tu je i senzor u boji od 12 megapiksela kao i drugi crno-bijeli senzor od 20 megapiksela. Nativna aplikacija kamere je kao i kod prijašnjih modela telefona na visokoj razini.

Telefoni imaju procesor Kirin 970, a riječ je prvom procesoru na tržištu koji u sebi sadrži zasebnu jedinicu za umjetnu inteligenciju (AI). Svi modeli telefona dolaze s operativnim sustavom Android 8.0 Oreo, na koji je prelijepljeno Huaweijevo sučelje EMUI.

18. travanj 2024 05:34