Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Kangoo Z.E. - novi koncept iz Renaulta

11. Svibanj 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=6x62d3cP4so

Iz Renaulta su najavili novi konceptni model Kangoo Z.E., koji bi se na tržištu trebao naći 2020. Riječ je o trećoj generaciji ovog modela koji se počeo proizvoditi davne 1997. Taj prvi model napravljen je prema koncepciji koju će nekoliko godina kasnije naslijediti Renault Clio. Prvi model, iako neatraktivan izgledom, postigao je veliki uspjeh, ali se na drugu generaciju ipak čekalo dugih deset godina. Godine 2007. izašla je i druga generacija Kangooa, ali u nešto većim dimenzijama.

Atraktivniji izgled

Dugoočekivana treća generacija dolazi dvanaest godina nakon popularnog prethodnika. Na tržište izlazi 2020., a u ponudi će se naći putničke i dostavne verzije automobila

Naime, ta generaciju ovog automobila nastala je na platformi Renault Meganea i Scenica druge generacije. I druga izvedba postigla je veliki uspjeh, a osim u Francuskoj, proizvodio se u Argentini, Maroku i Maleziji. Sada je Renault predstavio dugo očekivanu treću generaciju, koja dolazi točno dvanaest godina nakon prethodnika. Novi Kangoo doživjet će neke dizajnerske preinake, pa će automobil postati za nijansu ili dvije atraktivniji, što će pozdraviti mnogi ljubitelji Renaulta. Gledajući automobil sprijeda, vidjet ćemo kako mu nedostaju tipična svjetla C-oblika na koja smo se naviknuli na Renaultima. Naime, ona su sad unutar prednjeg fara, a spaja ih tanka osvijetljena linija koja kruži i oko loga na sredini automobila, što mu daje futuristički, atraktivan izgled. Velika rešetka ispod loga daje automobilu pomalo agresivan izgled, što, moramo priznati, nismo očekivali od Kangooa.

Električni i dizelski motori

Postoje naznake da bi se u serijskoj proizvodnji mogao malo ublažiti agresivan izgled, ali za potvrdu te informacije morat ćemo pričekati još godinu dana. Novi Kangoo dolazi s električnim pogonom, ali bit će dostupni i dizelski i benzinski motor, koji će biti ‘blago hibridni‘, a u ponudi će biti putnička, ali i dostavna verzija. Novim konceptom iz Renaulta najavljuju borbu s konkurentima iz PSA-ova dvorišta. To su Citroën Berlingo, Peugeot Partner i Opel Combo.

19. travanj 2024 13:51