Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Kokteli iz ‘60-ih apsolutni su ‘must have‘ barova, hotela i restorana

30. Srpanj 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=dQkdZgBc6LQ

Okus koktela zaboravljenog punih 50 godina pomeo je sve ostale u barovima diljem Amerike. Kokteli koje danas preferiraju konzumenti ovih kompleksnih i zanimljivih kreacija imaju tendenciju biti jaki, gorki i zanimljive prošlosti.

Eben Klemm stručnjak je za koktele, a koliko se koji sviđa ljudima testira svakodnevno u  Knickerbocker hotelu u New Yorku. Prema njegovim riječima, slatki kokteli sa okusom kokosa postali su stvar prošlosti. Ljudi danas, kaže, više vole piti jake, pomalo gorke koktele.

-Kad god ga stavim u ponudu, on se najbolje prodaje, kaže Klemm, govoreći o jednom koktelu gorko-slatkog okusa koji je bio na vrhuncu popularnosti ‘60-ih godina.

"Old Fashioned" bio je uobičajen u barovima ‘60-ih, ali je s vremenom pao u zaborav. Klemm ga je ponovno oživio, stavljajući ga u ponudu bara u hotelu, ali to nije jedini koktel ozbiljnijeg okusa kojeg traže njegovi gosti. "Negroni" je koktel sličnog okusa, jednako tražen kao i Old Fashioned.

https://www.youtube.com/watch?v=Y4LH0FQlU8Q

-Svaki pristojan restoran ili bar u zemlji mora imati ova dva koktela u ponudi. Prije desetak godina ti se kokteli uopće nisu prodavali, kaže Eben Klemm.

Istraživanje navika potrošača, koje je proveo magazin "Drinks International", na uzorku od 100 barova u SAD-u, pokazalo je kako je upravo Old Fashioned među 10 najprodavanijih koktela. Četvrtina njih reklo je da im je taj koktel prvi na popisu omiljenih, a odmah iza njega slijedi Negroni. Njihovoj popularnosti doprinjela je serija "Mad Man", ali i činjenica da je na tržištu sve više napitaka, alkoholnih ili bez, koji imaju gorkasti okus slatkog tonika.

 

23. travanj 2024 11:49