Aktualno
StoryEditor

VIDEO: LG, G6 - iskorak iz formata

05. Ožujak 2017.
Piše:
Branimir Kovač

https://www.youtube.com/watch?v=841dtKrpz5U

Omjer stranica na pametnim telefonima danas je uglavnom klasični 16 : 9, ali novi, upravo predstavljeni LG-ov model donosi neuobičajeni format za koji proizvođači tvrde da ima niz prednosti.

LG G6 ima 5,7-inčni zaslon QHD+ rezolucije (2880 x 1440 točaka) te prvi put na pametnom telefonu uvodi omjer stranica zaslona od 18 : 9. U usporedbi s uobičajenim zaslonima, u LG-u smatraju da taj format nudi više prostora za pregled i osigurava bolje iskustvo, a istodobno ga je i dalje lako držati u ruci. Izrađen od aluminija i stakla, u crnoj, sivoj i bijeloj boji, LG G6 karakterizira minimalistički dizajn.Metalni okvir obavija cijelo kućište, a na ravnoj pozadini mat završnog izgleda nema izbočenja kamere. To je ujedno i prvi pametni telefon koji ima podršku za tehnologiju Dolby Vision, ali i HDR 10. Riječ je o HDR (High Dynamic Range) standardima za kvalitetu prikaza slike, koji podrazumijevaju širi raspon boja i svjetline.

LG se odlučio za podršku za oba HDR standarda, što omogućuje i pristup većoj količini sadržaja. Fotoaparat nudi postavke za standardno ili širokokutno snimanje. S dvostrukom kamerom od 13 MP, uz leću od 125 stupnjeva na širokokutnoj kameri, LG G6 snima panoramske slike koje uobičajeni telefoni ne mogu. Prednja kamera uređaja od 5 MP nudi prošireni kut snimanja od 100 stupnjeva pa korisnici mogu snimati selfieje ili grupne fotografije bez štapa za ‘selfie‘. Zahvaljujući certifikatu IP68 nudi otpornost na vodu i prašinu, a može ga se uroniti u vodu dubine do 1,5 metara do 30 minuta.

www.lg.com

17. travanj 2024 00:49