Aktualno
StoryEditor

VIDEO: London dobio ‘špijunski zaslon‘ za ciljano oglašavanje koji prepoznaje osjećaje

17. Listopad 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=m7GgjTOft-Y

Na kultnom londonskom Picadilly Circusu ugrađen je veliki zaslon koji će pratiti prolaznike i automobile te prikazivati ciljane oglase. Ekran veličine četiri teniska terena koji može prikazati 281 bilijun različitih boja na 11 milijuna piksela najveći je takav u Europi, piše The Verge. Tvrtka Landsec koja je postavila zaslon kaže da je u njemu ugrađena tehnologija koja prepoznaje ljude i omogućuje bolje ciljanje prolaznika.

>>>Facebook: 10 milijuna Amerikanaca pročitalo plaćene ruske oglase

Skrivene kamere analizirati će marku, model i boju automobila, kao i dob, spol, pa čak i osjećaje vozača i pješaka u blizini kako bi prilagodile oglase ciljanoj publici. Tehnologija se može koristiti za programiranje određenih oglasa kada specifično vozilo prolazi pored ekrana. Također, ekran će emitirati besplatan wi-fi signal za ljude u okolini.

Gigantski "špijunski zaslon" zamijeniti će šest manjih, a svakih deset minuta jedan oglas će ispuniti cijeli zaslon za 30 sekundi, neke od prvih marki koje će se oglašavati na ekranu su Samsung, Coca-Cola, Hyundai i L‘Oreal.

>>>Hoyer: Europa ozbiljno digitalno zaostaje za drugim zemljama, čak i nekima u razvoju

Većinu vremena zaslon će biti podijeljen u šest dijelova koji će prikazivati live video zapise, sportske rezultate i naslovne stranice različitih društvenih mreža.

Ipak, još uvijek nije naveden točan datum kada će se zaslon uključiti, jer u Landsecu ne žele uzrokovati prenapučenost već zauzetog prometnog čvorišta i turističke destinacije.

Bonus video:  Ciljano osobno oglašavanje u filmu Minority Report

https://www.youtube.com/watch?v=7bXJ_obaiYQ

23. travanj 2024 22:17